Maridar els millors vins del Pallars i els productes de proximitat a ritme de jazz, al·licients de la III Festa JazziVi

JazziVi_001_WEB

Presentació a la Diputació de Lleida de la de la Festa JazziVi de Figuerola d’Orcau

JazziVi_001_SLI

Presentació a la Diputació de Lleida de la de la Festa JazziVi de Figuerola d’Orcau

 

La Diputació de Lleida dóna suport a l’activitat, que se celebra el dissabte 6 d’agost a Figuerola d’Orcau amb una carpa gastronòmica com a novetat

Gaudir dels millors vins de la zona a ritme de jazz i combinar-ho amb un tast dels millors productes pallaresos. Aquest són els pilars sobre els quals se sustenta la tercera edició de la Festa JazziVi, que se celebrarà aquest dissabte 6 d’agost pels carrers de Figuerola d’Orcau i que espera superar el miler de visitants de la passada edició.

L’activitat, que té lloc de 19.00 a 23.00 hores amb el suport de la Diputació de Lleida, combina la degustació de vins de nou cellers de la subzona Pallars de la DO Costers de Segre (ocupa un 17% del total de territori de la DO), amb el concert dels grups de jazz Mon Petit Món i Yadira Ferrer Trio. L’entrada serà gratuïta i un cop allí es podran adquirir tiquets per degustar tots els vins i tastar un gran assortit de tapes a ritme de jazz.

Aquest dilluns s’han desgranat alguns dels detalls de l’esdeveniment a la presentació oficial, celebrada a la Diputació amb la presència del diputat Joan Ubach; la tinent d’alcalde d’Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella; la secretària tècnica de la DO Costers del Segre, Olga Codina; Jordi Piqué, Jordi Roca i Jordi Ruiz, membres de l’Associació Figuerola Poble del Vi; i la representant del Celler Terrer de Pallars, Núria Bigorra.

El diputat Joan Ubach ha explicat que “aquesta tercera edició significa la consolidació d’un projecte que combina el tast dels vins de la comarca, els nostres vins d’alçada, amb la música jazz. La festa reunirà més de 1.000 persones, una xifra important tant per Figuerola d’Orcau com per la comarca del Pallars Jussà”.

Segons Ubach, un dels aspectes importants de festivals i activitats com aquestes, és que “ens serveixen per al que podem anomenar com proturisme. És a dir, organitzar esdeveniments com el JazziVi permet que molta gent que hi participa com a públic conegui el nostre territori, els nostres valors i l’oferta que tenim a tots els nivells. Un cop ens coneix i ens té ubicats, moltes vegades, hi torna a fer turisme”.

Els cellers participants en aquesta edició són: Terrer de Pallars i Xic’s de Cal Borrech (Figuerola d’Orcau), Batlliu (Sort), Vilacorona (Vilamitjana), Miquel Roca (Sant Critòfol de la Vall), Castell d’Encús (Santa Engràcia), El Vinyer (Fígols), Sauvella (Orcau) i Mas Garcia Muret (Els Masos de Llimiana).

La novetat d’engany serà una carpa gastronòmica on diferents productors i restauradors pallaresos oferiran tastos i tapes realitzades amb productes de proximitat. Els assistents podran gaudir amb les produccions de Xic’s Cal Borrech, Cal Constante, Racó de la Font, Restaurant Gala, Piscina Figuerola, Dolça de Pallars, Formatges Vilavella i Restaurant la Rosta.

Jordi Ruiz ha assegurat que “un dels grans objectius és consolidar-nos com la primera i més gran festa de vi dels Pirineus”. Per la seva part, Jeannine Abella ha indicat que “nosaltres estem sempre al costat dels productors”, alhora que ha agraït “el gran esforç que fan tots els membres de l’associació per aconseguir que sigui una gran festa i es consolidi aquesta marca”.

Una mostra d’artesania local organitzada per l’artista Jordi Piqué completarà la vetllada.

Lleida, 1 d’agost de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat