Maials serà la seu de l’acte central del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ 2022

Mulla't_01

Mulla't_03

Mulla't_02

Tindrà lloc el dia 10 de juliol i hi participaran 600 piscines de tot Catalunya, 97 de les quals són de la demarcació de Lleida


 

La diputada Helena Martínez; la directora del Centre Neurorehabilitador Martí i Pol, Mònica Nieves, i l’alcalde de Maials, David Masot, han participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació d’una nova edició del ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’, que tindrà lloc el dia 10 de juliol i que celebrarà l’acte principal a les piscines municipals de Maials, a les 12.00 hores.

 

En total, 600 piscines de Catalunya participen al ‘Mulla’t’ aquest any, una xifra similar a la d’abans de la Covid, que farà que torni a convertir-se en una festa multitudinària. De les 600 piscines participants, 97 són de la demarcació de Lleida, ha remarcat la diputada d’Igualtat, Helena Martínez ‘‘la gran festa solidària recorre tots els municipis de la comarca del Segrià’’.

 

A l’acte de la piscina central de Maials, a més de la capbussada del ‘Mulla’t’ per iniciar la jornada, “també hi haurà d’altres activitats complementàries com, l’opció de la compra de merchandising, un bingo solidari i una jornada matinal de jocs infantils i activitats aquàtiques”, ha explicat l’alcalde de Maials, David Masot.

 

Maials serà l’escenari de l’acte central de l’edició d’enguany del Mulla’t, una iniciativa que es va celebrar per primer cop el 17 de setembre de 1994 en 67 piscines de Catalunya. La directora del centre Neurorehabilitador, Mònica Nieves, ha destacat que “Maials és dels pobles que més recapta en cada edició, l’any passat fou el que més va recaptar tot i ser un poble petit”.

En aquests 29 anys, l’esdeveniment impulsat per la Fundació Esclerosi Múltiple s’ha anat consolidant fins a celebrar-se en més de 600 piscines de Catalunya. Es calcula que cada any més de 100.000 persones es mullen i neden uns metres en solidaritat amb les persones que tenen aquesta malaltia neurològica que actualment afecta 9.000 persones a Catalunya.

Els fons del Mulla’t es destinaran a lluitar contra aquesta malaltia neurodegenerativa i sense cura, també coneguda com “la malaltia de les mil cares”. L’esclerosi múltiple afecta de manera diferent a cada persona i molts dels seus símptomes, com ara la fatiga o el dolor, són invisibles. La Fundació Esclerosi Múltiple treballa per aturar l’impacte de la malaltia en les persones i el seu entorn.

 

Per a més informació: www.mullat.cat

 

Lleida, 6 de juliol de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat