L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell i ICG renoven la seva col·laboració, que permetrà ampliar l’activitat arreu del territori

Renovació de conveni 2

Renovació de conveni 1

El Grup tecnològic ICG referma el seu compromís per impulsar i promoure la música i la cultura de les comarques de Lleida amb el nou conveni entre la Fundació ICG i la Fundació de l’OJC, que suposarà una nova aportació de 50.000 € per als anys 2024-2025

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha presidit aquest dimecres, a la Sala Viladrich del Palau de la Diputació, l’acte de la renovació del conveni entre la Fundació ICG i l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC).

L’acte ha comptat amb la participació del president del Grup ICG, Andreu Pi; el president de la Fundació ICG; Antoni Siurana; el secretari i coordinador general de la Fundació Julià Carbonell, Antoni Pallès, i la gerent de l’Orquestra Simfònica, Núria Sirvent. També hi ha assistit el director de l’IEI, Andreu Vàzquez.

El nou conveni –que està dotat amb una aportació de 50.000 €— s’estén per als anys 24-25 i ha de permetre a l’Orquestra actuar a diversos punts del territori lleidatà. D’aquesta manera, l’OJC segueix sent un dels principals ambaixadors lleidatans i un referent de la cultura lleidatana, sensible a fer arribar la música i l’orquestra arreu de les comarques de Lleida  i a totes les persones, sense que els condicionants geogràfics i econòmics siguin un impediment.

Amb aquesta actuació, la Fundació ICG aporta una dotació econòmica en concepte de col·laboració per a la realització de l’activitat i promoció de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. La Fundació ICG es va convertir, ja fa cinc anys, en la primera entitat privada que es va sumar a l’impuls i patrocini de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, amb la signatura d’un conveni l’any 2018.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha destacat que “el mecenatge sociocultural és un dels fets distintius de l’empresariat català, i a Lleida tenim el goig de comptar amb empreses que van molt més enllà de la lògica finalitat empresarial, com el Grup ICG, el qual aposta per les pràctiques socialment responsables i territorialment compromeses”.

El president del Grup ICG, Andreu Pi, ha expressat la seva satisfacció per la renovació del conveni amb l’Orquestra i ha explicat que “des dels nostres orígens hem estat implicats amb el nostre territori i la societat, sumant esforços amb institucions i entitats, col·laborant amb centres educatius i universitats, donant suport a programes d’ajuda a la integració social i a protegir col·lectius amb risc d’exclusió socials, potenciant l’esport, tant el de base com el d’elit en diverses disciplines, entre d’altres”. A més, ha assegurat que “la voluntat del Grup ICG és continuar implicats i compromesos en donar suport al patrimoni històric, a la cultura i a la música pròpies de les comarques de Lleida”. Així, ha destacat que “amb la signatura d’aquest conveni es facilita que l’Orquestra sigui molt més coneguda arreu i que la música arribi al conjunt de la societat”.

El president de la Fundació ICG, Antoni Siurana, ha afegit que “l’esperit de la Fundació és oferir un suport afegit a l’aportació que fan actualment les institucions del territori, principalment la Diputació de Lleida, que ha impulsat l’Orquestra des dels seus inicis l’any 2002”.

Antoni Pallès, secretari i coordinador general de la Fundació Julià Carbonell, ha remarcat que “la col·laboració d’ICG amb l’OJC és un exemple de compromís i orgull amb la cultura lleidatana”. Gràcies a aquest suport, l’OJC té més musculatura per impulsar i difondre, tant la música simfònica com la de cambra, arreu del territori i ser un dels principals ambaixadors de la cultura lleidatana.

Com a resultat d’aquest conveni, la Fundació ICG ha organitzat un concert que se celebrarà el proper dia 20 de setembre d’enguany, a l’auditori Enric Granados de Lleida, sota el títol «La força de les idees», i un altre el 10 d’octubre de 2025 coincidint amb el 40è aniversari del Grup ICG, i que ho celebrarà amb diferents iniciatives i esdeveniments al llarg del 2025, oberts als seus clients, i a la societat en general.

Lleida, 12 de juny de 2024

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat