L’oli verge extra i la pedra natural, productes estrella de la Fira de Vinaixa

Fira_oli_pedra_Vinaixa_001_WEB

Fira_oli_pedra_Vinaixa_001_SLI

El president Joan Reñé inaugurarà diumenge les reformes al centre cívic, destinat a donar serveis a les persones grans del poble

Un any més, Vinaixa celebra la Fira de l’Oli i la Pedra amb l’objectiu de ser l’aparador dels seus productes més reconeguts i preuats, l’oli verge extra i la pedra natural. La fira arriba a la seva catorzena edició el proper 26 de març.

Aquesta és una fira que suma esforços del consistori, dels veïns, dels comerciants,  de la Cooperativa de l’Oli  i del Gremi de la Pedra d’aquesta localitat de les Garrigues per tal de poder oferir als visitants any rere any més expositors, activitats i actes culturals que permeten descobrir l’entorn i la vida rural del poble de Vinaixa.

Les novetats més destacades per aquest any són la inauguració de les reformes realitzades al nou Centre Cívic i de Serveis a les persones, subvencionat per la Diputacio de Lleida, que tindrà lloc diumenge 26 de març a càrrec del president de la Diputacio de Lleida, Joan Reñé.

També destaca, la 23a Caminada Popular al Mirador del Puig, una vista de 360 graus de la Vall de Vinaixa que engloba els termes de Farrés, Espluga Calba, Fulleda, els Omellons i Vinaixa. Aquesta caminada es farà dissabte 25 de març amb la voluntat de donar a conèixer la creació i implantació d’un itinerari paisatgístic de l’espai d’interès natural de Vinaixa per a la conservació i defensa del medi natural.

El diputat de l’Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Enric Mir, ha presentant aquest dilluns en roda de premsa aquesta catorzena edició de la Fira, acompanyat per l’alcalde de Vinaixa, Jordi Sarle; de la tinent d’alcalde, Silvia Arnau, i de la presidenta de la Cooperativa de l’Oli, Teresa Gallart.

Mir ha destacat que aquesta és la darrera de les dotze fires de la comarca de les Garrigues de l’edició 2016/2017 amb un denominador comú entre elles, l’oli de qualitat verge extra. “És la darrera oportunitat de gaudir de l’excel·lència del nostre oli”, ha afirmat Mir.

Per la seva part, l’alcalde Sarlé ha convidat tothom a visitar Vinaixa, a gaudir de l’oli i de la pedra, motors econòmics del poble, i a participar dels diversos actes en un ambient festiu.

L’alcalde de Vinaixa ha subratllat que “volem posar en valor la cultura i el patrimoni de Vinaixa. Volem que descobreixin el nostre poble, que per molts és desconegut, juntament amb l’oli i la pedra com a reclam d’agroturisme” i ha afegit que aquest any han volgut sobretot destacar l’arquitectura de la pedra seca dins dels espais naturals de Ponent, incloent la Vall de Vinaixa.

 

Lleida, 20 de març de 2017

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat