El president de la Diputació, Joan Talarn, i el de la DOP, Enric Dalmau, posen en valor la qualitat i el valor identitari de l’oli de les 20 cooperatives i molins participants
El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del president del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, ha presidit aquest dijous l’acte de presentació de l’oli nou de la DOP Les Garrigues, que ha donat el tret de sortida de la campanya oleícola 2024/25.
L’acte, celebrat al pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), ha comptat amb la participació de representants de la DOP i de les cooperatives i molins, del president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, del president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot, del subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, de la vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, i el director de l’ens, Andreu Vàzquez, entre altres autoritats presents.
Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat el paper fonamental de l’oli com un dels grans actius del territori: “som una Terra d’Oli perquè aquest aliment, el millor que es fa al món, és una de les principals oportunitats de les nostres comarques”, ha explicat Talarn, qui ha afegit que “l’oli de les Garrigues ens identifica amb una cultura mil·lenària que ens diu que som gent arrelada al nostre entorn, que no ens arronsem a la primera gelada i que tenim paraula, perquè estem orgullosos de la nostra identitat”, ha dit. El president també ha subratllat el suport constant de la Diputació de Lleida a la promoció d’aquest producte, amb accions com l’exposició temàtica que es pot visitar a la planta baixa de la Diputació, i l’ús institucional de l’oli com a element distintiu.
Per la seva banda, el president del Consell Regulador de la DOP Les Garrigues, Enric Dalmau, ha elogiat la tasca de les 20 cooperatives i molins que han participat en l’acte, i ha explicat que l’oli que es presenta no només reflecteix la millor tradició oleícola, sinó també l’esforç col·lectiu d’un territori que treballa amb passió per garantir un producte únic i de qualitat.
L’esdeveniment ha inclòs una exposició que ha comptat amb la participació de les 20 cooperatives i molins inscrits a la DOP, on el públic ha pogut descobrir les singularitats dels olis de la nova collita. A més, un tast obert al públic ha permès conèixer de primera mà les característiques de cadascun dels olis presentats i les peculiaritats de la campanya d’enguany.
Lleida, 21 de novembre de 2024
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat