L’oli i el tèxtil, protagonistes a la setena edició de la fira de l’Espluga Calba

Fira_Espluga_01

Fira_Espluga_02

Fira_Espluga_03

Se celebra el dia 8 de desembre, amb l’oli Spelunca i la Cooperativa John-Fil com a referents de la jornada

 

El vicepresident Ferran Accensi ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 7a Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba, que se celebrarà el 8 de desembre en diferents indrets del municipi.

 

Accensi ha estat acompanyat de l’alcalde de l’Espluga Calba, Josep Cunillera, i de la gerent de la Cooperativa John-Fil, Montse Balsells.

 

La Fira Oleotèxtil és un certamen on es donen a conèixer dos sectors característics del municipi: per una banda, el sector de l’oli. A la Cooperativa Agrària, com a novetat d’aquest any, es podrà degustar l’oli verd, que conté tots els aromes de les olives primerenques i, a més, es podran visitar el molí vell i l’agrobotiga, on tindrà lloc la venda d’oli Spelunca (prèmium, producció integrada, oli tradicional i oli de raig, així com altres productes típics de la zona) i el tast de diferents tipus d’oli.

 

I, per altra banda, el sector tèxtil, amb més de 50 anys d’experiència en fabricació de jerseis, la Cooperativa John-Fil, on hi haurà venda de gènere de punt de la marca STJOR, amb dissenys del televisiu Òscar Dalmau.

 

En aquest sentit, s’ha manifestat Ferran Accensi, que ha posat en valor “l’emprenedoria d’aquest poble petit de les Garrigues que, amb totes les dificultats socials i econòmiques que hi ha hagut, ha sabut persistir, i aquesta resiliència empresarial que hi ha hagut amb la cooperativa tèxtil és un model a estudiar en les escoles de negoci”.

 

Josep Cunillera ha desitjat que aquesta edició s’assembli a les anteriors amb un índexs de vendes i d’assistència molt alts, i ha parlat de la gran novetat de la fira d’enguany, com és “la presentació d’un oli verd, d’olives verdes, que  no s’havia fet mai des de la Cooperativa”. També ha destacat l’espai destinat als infants i l’actuació de la colla de Gegants i Grallers de l’Espluga, com a elements atractius de la jornada.

 

Montse Balcells ha explicat que la idea de la fira ha sorgit de les dues cooperatives del poble “per posar en valor el que estem fent i el que tenim, i posar-nos al mapa”. En aquest sentit, ha remarcat la singularitat que hi hagi dos cooperatives i, en el cas de la tèxtil, que potser sigui la única que persisteix en la situació que estem”.  La cooperativa tèxtil —que té una trentena de socis— fa 51 anys que funciona i treballa amb marques de primer nivell i produeix la pròpia línia, que suposa el 20% de la facturació.

 

Paral·lelament, es faran visites guiades i gratuïtes al Castell de l’Espluga, inflables per als més petits; les esmentades actuacions musicals per part de la colla de Gegants i Grallers de l’Espluga, i una exposició de dibuixos dels nens i nenes de l’Escola Porcel de Cervera, del municipi, sobre la temàtica de l’oli i el teixits o gèneres de punt. La jornada s’iniciarà amb un esmorzar popular a la Cooperativa Agrària.

 

Lleida, 1 de desembre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat