L’oli i el tèxtil, novament grans atractius de la fira de l’Espluga Calba

Fira_Oleotèxtil_01

Fira_Oleotèxtil_03

Fira_Oleotèxtil_02

La 9a Fira Oleotèxtil tindrà lloc el dia 8 de desembre amb l’oli Spelunca i la Cooperativa John-Fil com a referències

 

El diputat Òscar Martínez; l’alcalde de l’Espluga Calba, Igor San Emeterio; el president de la Cooperativa Agrària Espluguenca, Francesc Rebordosal, i el president de la cooperativa John-Fil, Albert Balcells, han presentat aquest dimecres la novena edició de la Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba, que se celebrarà el dia 8 de desembre.

 

Òscar Martínez ha destacat “la importància de posar en valor el producte local i la capacitat de dinamització que això comporta en aspectes com el de la promoció econòmica”.

 

En aquesta línia també s’ha manifestat Albert Balcells, que ha dit que “aquest format firal permet que aquells que s’interessen pel tèxtil, també tingui a l’abast l’oli, i els que venen per l’oli puguin descobrir els productes de la cooperativa tèxtil”. Tant és així que Igor San Emeterio ha afirmat que “aquesta és una aposta en la qual l’ajuntament col·labora decididament. En els darrers anys ha anat creixent fins a arribar a una xifra d’uns 600 visitants”.

 

De la seva banda, Francesc Rebordosal ha dit que enguany, en ser escassa la collita, el preu de la garrafa d’oli de 5 litres serà de 50 €, i ha destacat el bon caliu que es respira durant la matinal amb activitats, primer a la cooperativa agrària i després a la tèxtil.

 

Així, la Fira començarà amb un esmorzar popular, a la Cooperativa Agrària (9.00 hores). També es farà una ruta guiada a peu pel terme municipal de l’Espluga Calba, anomenada ‘Caminada Cultural de les Garrigues’, organitzada pel Consell Esportiu de les Garrigues.

 

Durant tota la jornada també es podrà visitar el molí vell de l’oli i l’agrobotiga amb la venda l’oli nou de la collita d’aquest any, Spelunca (en les versions, Premium, verd, del raig, de producció integrada, tradicional i d’altres productes), i tasts de diferents tipus d’oli.

 

A partir de les 11.00 hores s’oferirà un vermut musical a la Cooperativa John-Fil —una empresa amb més de 50 anys d’experiència en fabricació de jerseis—  i hi haurà un punt de venda de gènere de punt de la marca STJOR, amb dissenys d’Òscar Dalmau. A la mateixa hora, els qui ho desitgin podran visitar el castell i l’església, de forma gratuïta.

 

L’organització també ha previst inflables per als més petits. Al mateix temps, durant el matí també hi haurà diferents actuacions musicals i balls de gegants per part de la Colla Gegantera de l’Espluga Calba.

 

Les tradicionals parades amb productes de proximitat se situaran al costat de la Cooperativa del Camp. També es podrà veure una exposició de dibuixos dels nens i nenes de l’escola Porcel de Cervera.

 

Lleida, 29 de novembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat