L’Oficina de Suport a Projectes Europeus de la Diputació vol ajudar els ajuntaments a optar a ajuts de la UE de manera efectiva

OSPE_01

OSPE_03

OSPE_02

El Patronat de Promoció Econòmica presenta el servei al món municipal en el marc de la Fira de Sant Josep de Mollerussa

 

L’OSPE assessorarà ajuntaments de menys de 5.000 habitants al llarg del tot el procés d’identificació, execució i justificació de projectes amb finançament europeu

 

L’Oficina de Suport a Projectes Europeus (OSPE), que la Diputació de Lleida ha posat en marxa a través del Patronat de Promoció Econòmica, vol ajudar els ajuntaments a “saber si aquell projecte que tenim per al nostre poble encaixa en alguna línia de subvenció europea i, el més important, si podem optar als ajuts amb una certa garantia d’efectivitat”, segons ha manifestat el president de la Diputació, Joan Talarn.

 

El president Talarn ha presentat l’OSPE als representants del món municipal lleidatà en un acte públic celebrat aquest dimarts en el marc de la 151a Fira de Sant Josep de Mollerussa, acompanyat del vicepresident, Agustí Jiménez; el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú; la directora dels Serveis Territorials d’Economia i Hisenda a Lleida, Sílvia Martínez, i la tècnica responsable de l’Oficina, Laia Gómiz, que han explicat els detalls de funcionament del nou servei adreçat als municipis.

 

L’OSPE neix per facilitar suport tècnic i administratiu als consistoris de la demarcació de Lleida, Pirineu i Aran, i especialment als de menys de 5.000 habitants en totes les etapes del cicle dels projectes amb finançament europeu, des de la identificació d’oportunitats de finançament fins a l’execució i justificació. Per aquesta raó, realitzarà la seva tasca de suport de manera transversal per a tots els projectes amb finançament europeu que té actualment aprovats la Diputació, 4 projectes Next Generation i 1 Life, així com qualsevol altre que pugui ser aprovat durant la vida de l’Oficina.

 

El vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica, Jordi Verdú, ha precisat que “es brindarà a l’ens beneficiari tota la formació i informació necessària en matèria de contractació, fonamental per tal de garantir que els fons europeus s’utilitzin de manera eficient i es compleixin totes les regulacions i directrius, així com per tal de garantir l’execució d’aquest objectiu específic s’assessorarà en la preparació del documents de licitació i s’orientarà sobre l’elecció del procediment de licitació més adequat”.

 

Els objectius generals de l’OSPE son:

  • Identificar els projectes finançats amb fons europeus, actualment en execució, a la nostra demarcació.
  • Promoure la participació directa de les entitats locals en els projectes europeus.
  • Facilitar l’accés a finançament. Ajudar els ens a identificar oportunitats de finançament europeu, donant suport en la preparació de la proposta.
  • Formació en projectes europeus dirigida a tant als càrrecs electes de les entitats com als tècnics.
  • Suport tècnic i administratiu específic, en forma d’assessorament i/o facilitació de modelatges documentals, per a municipis de menys de 5.000 habitants beneficiaris de projectes amb finançament europeu en fase d’execució i justificació.
  • Coordinació amb l’Oficina Tècnica de la Transformació en la cerca de finançament d’actuacions impulsades a través de l’Agenda Compartida i que vinculin a entitats locals.
  • Incrementar l’impacte dels projectes europeus al territori.

 

 

Mollerussa, 19 de març de 2024

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat