‘LocalHub’, una jornada d’impuls al desenvolupament local i la promoció econòmica amb exemples d’iniciatives d’èxit

Organitzada per Promeco, ha comptat amb la participació de la presidenta de la Diputació, Rosa M. Perelló, i l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre

La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, acompanyada del vicepresident tercer i alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, ha participat aquest dijous en la jornada Localhub, que s’ha celebrat a la Sala d’Actes de la Diputació, sota l’organització del Patronat de Promoció Econòmica (Promeco) de la Diputació i l’Ajuntament de Torrefarrera.

Es tracta d’una jornada d’intercanvi per a responsables i tècnics d’àmbit públic i/o privat, que treballen en els departaments de desenvolupament local i la promoció econòmica, amb l’objectiu de compartir idees, crear sinèrgies i veure exemples d’iniciatives d’èxit.

Durant la seva intervenció, la presidenta de la Diputació ha dit que les activitats que es desenvolupen en l’àmbit local són aquelles que permeten generar riquesa per als municipis, i aquestes són polítiques que cal potenciar perquè són bones per a la ciutadania i per al benestar de tots.

Per la seva banda, Jordi Latorre ha destacat que posar sobre la taula projectes d’èxit pot ajudar a institucions i administracions públiques a impulsar iniciatives que tenien al calaix i que ara poden veure que són factibles. En aquest sentit, ha explicat que cal jornades com aquestes per saber en quin punt de l’àmbit de la promoció i el desenvolupament local es troben els municipis.

La conferència inaugural ha anat a càrrec del director de Fira Reus i director de l’empresa de serveis Redessa, Eduard Vicente, amb el títol ‘Del continent al contingut’. Posteriorment, el director de Promeco, Joan Buchaca, ha parlat sobre ‘El valor de la cooperació’, que ha donat pas a una taula rodona en la qual han participat la tècnica de Turisme de l’Ajuntament d’Aitona, Dolors Pelegrí, que ha parlat de ‘Fruiturisme, turisme de la fruita, turisme agroalimentari’; el vicepresident quart de la Diputació i alcalde de Penelles, Eloi Bergós, que ho ha fet sobre ‘Gargar, donar vida a un poble no turístic’; i Teresa Fuentes, gerent de l’Associació Leader Ponent, que ha comentat el projecte Gustum, ‘Sinèrgies entre la producció local i el territori’.

El debat entre noves fires i tradició ha obert una nova taula amb intervencions a càrrec de Mireia Font, tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, que ha parlat de la Fira de Sant Ermengol; Leopold Segarra, director de Fira Mollerussa, que ha explicat les seves experiències al voltant de la Mollerussa Drone Party; i el representant del Patronat de la Fira de l’Oli, que ho ha fet del certamen que s’organitza cada any a les Borges Blanques al voltant de l’oli de qualitat Verge Extra.

La jornada s’ha clos amb les intervencions de l’alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, que ha plantejat la temàtica que ‘No tots els polígons són iguals’, i el director d’Anàlisi Estratègic d’Incasol, Ramon Forcada, que ha parlat de ‘Sòl industrial a Lleida’.

Lleida, 7 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat