Lo Cercacurts celebra deu anys amb el suport de la Diputació de Lleida

Cercacurts_2016_SLI

Cercacurts_2016_WEB

Aquest festival de curtmetratges de temàtica rural i produïts a les comarques lleidatanes arriba als deu anys amb un xifra record de 655 pel·lícules participants

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació del desè Festival Lo Cercacurts de Montornès de Segarra que tindrà lloc de l’1 al 10 de juliol. Aquest any arriba a la seva desena edició amb noves propostes, com una taula rodona dels deu guanyadors de les edicions anteriors, exposicions de les cartelleres i espots anteriors i un vídeo commemoratiu dels deu anys del festival.

La presentació ha comptat amb la presència de la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló;  del director de Lo Cercacurts, Robert Garcia; de la coordinadora i regidora de Montornès de Segarra, Marta Huguet; del paer en cap de Cervera, Ramon Royes, i de la consellera del Consell Comarcal de la Segarra, Núria Magrans.

La vicepresidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, ha felicitat als responsables de Lo Cercacurts pel desè aniversari i ha destacat que aquest festival permet conèixer a través dels curtmetratges el món rural i promoure la cultura, el territori i la gastronomia de la Segarra. Aquesta activitat rep el suport  de la corporació lleidatana a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Tal i com ha indicat el director de Lo Cercacurts, Robert Garcia, aquest festival va néixer amb la voluntat de promoure l’art del curtmetratge a les comarques lleidatanes i alhora donar a conèixer Montornès de Segarra i la comarca. També vol incentivar la producció de curtmetratges de temàtica rural rodats a les comarques lleidatanes i guions de parla catalana. Garcia ha destacat que un altre dels objectius és motivar la realització de treballs produïts a Lleida i servir com a punt de reunió dels creatius per tal de posar en comú nous projectes i idees.

El festival aposta per consolidar-se com un esdeveniment cultural i cinematogràfic de referència a les terres de Lleida i al sector.

La regidora de Montornès de Segarra i coordinadora de lo Cercacurts, Marta Huguet, ha indicat que ja han rebut 655 curtmetratges que participaran a les diferents categories. Els premis sempre són cistelles de productes de km0 i estades a cases rurals de la zona.

Cervera acollirà la inauguració de l’edició de Lo Cercacurts el proper divendres 1 de juliol a les 21.30h a la plaça del Sindicat, i el Consell Comarcal de la Segarra presentarà un vídeo promocional on es mostraran espais de quinze pobles de la comarca titulat “Segarrajant”.

Lleida, 27 de juny de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat