Lliurament dels XXI Premis Aspid en el marc de la celebració del 25è aniversari de l’entitat

L’acte, presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, ha comptat amb la participació del vicepresident tercer de la Diputació, Jordi Latorre
Aquests guardons distingeixen les persones, institucions i iniciatives que defensen els drets del col·lectiu de persones amb discapacitat

El vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participat aquest divendres en l’acte de lliurament dels XXI Premis Aspid i de commemoració del 25è aniversari d’aquesta entitat, que ha tingut lloc al Palau de Congressos la Llotja de Lleida, sota la presidència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. A l’acte també hi ha assistit el diputat Paco Cerdà.

En el seu parlament, Latorre ha expressat el seu agraïment a Aspid “per la gran feina i per haver sabut adaptar-se a les noves necessitats trobant solucions per millorar les condicions de vida de les persones discapacitades”. També ha felicitat l’entitat per aquests 25 anys, mencionant que “des de la Diputació de Lleida, hi hem sigut, hi som i de ben segur que hi serem”.

Aquests guardons tenen l’objectiu de donar suport, fer visible i donar un reconeixement a les persones, institucions i iniciatives que són un exemple clar de defensa dels drets del col·lectiu de persones amb discapacitat, alhora que destaquen per una trajectòria a favor de l’equitat social i de la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, contribuint d’aquesta manera a una transformació social en pro de la seva integració.

Entre els guardonats d’aquesta edició, hi havia el grup musical Roba Estesa, que ha estat el guanyador del guardó en la categoria a la Solidaritat; l’empresa Entrenúvols, en la categoria d’Innovació; la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya-FECETC, en la categoria d’Empresa; el monologuista Marc Buxaderas, que s’ha endut el premi en la categoria de Comunicació, i el professor de l’Institut del Pont de Suert Carles Hidalgo Llompar, que ha s’ha endut una Menció Especial.

Cal recordar que Aspid va ser fundada l’any 1994 per un grup de persones amb discapacitat física per donar cobertura a les necessitats del col·lectiu i promoure l’autonomia i els drets d’aquestes persones en tots els àmbits de la vida, tant social, laboral com cultural. Actualment, s’ha convertit en una entitat consolidada dins la societat lleidatana i en un referent en la província en l’àmbit de la discapacitat física, i ha anat evolucionant amb l’oferiment de diferents serveis.

Centrada en l’economia social que afavoreix la qualitat de vida especialment d’aquelles persones amb discapacitat i/o en situació de vulnerabilitat, ASPID ofereix eines i suports centrats en la persona que faciliten el seu desenvolupament integral. Actualment, l’entitat desenvolupa una àmplia activitat que beneficia unes 2.900 persones a la província de Lleida i compta amb 140 treballadors, 680 associats i 51 voluntaris i col·laboradors.

Lleida, 22 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat