Lliurament dels premis d’ajuts a projectes de recerca en Atenció Primària

PICARD1

PICARD2

PICARD3

PICARD4

Amb una aportació de 50.000 € per part de la Diputació i amb l’objectiu de millorar la qualitat de la recerca en aquest àmbit 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat de Salut Pública, Albert Bajona, ha presidit aquest dijous l’acte d’entrega de la primera convocatòria dels Ajuts a Projectes en Recerca en Atenció Primària-Diputació de Lleida 2021 (Ajuts PICARD), dotada amb 50.000 € atorgats per la Diputació, que organitza la Unitat de Suport a la Recerca-USR Lleida amb el suport de la mateixa Diputació, amb l’objectiu de millorar la qualitat de la recerca en l’àmbit de l’Atenció Primària.

L’acte s’ha fet a la Sala d’Actes de la Diputació de Lleida, i ha comptat amb les intervencions del cap d’Àrea de Gestió Clínica de la Direcció d’Atenció Primària Lleida, Xavier Ichart; el director de la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l’Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAPJGol), Josep Basora, i la coordinadora de la Unitat de Suport a la Recerca de la direcció d’Atenció Primària Lleida, Marta Ortega.

Concretament, s’ha finançat amb 20.000 € en la modalitat ‘Projecte’ la investigadora principal Agnès Huguet Feixa, pediatra de l’Atenció Primària de Lleida, per l’estudi que porta per títol “Avaluació dels missatges de dubte o rebuig vacunal a les xarxes socials”. Es tracta d’un estudi multicèntric qualitatiu que vol analitzar la relació entre el dubte-rebuig a la vacunació i els missatges antivacunes generats a les xarxes socials. A partir d’aquesta informació, es podran impulsar intervencions específiques per incrementar la cobertura vacunal en l’Atenció Primària.

Per la seva banda, han rebut una beca de 3.000 € en la modalitat ‘Traducció i Publicació’ les investigadores i investigadors: Eva Artigues, Júlia Siscart, Cristina Garcia, Daniel Perejón (que ha rebut dues ajudes per a dos projectes diferents), Míriam Orós, Agnès Huguet, José María Palacín, Maria Dolors Rodrigo, Javier Martínez i Esther Ribes. Els projectes d’aquests dos últims han resultat empatats i han rebut una ajuda de 1.500 euros €.

Joan Talarn ha volgut destacar que “aquestes recerques les porten a la pràctica els propis professionals clínics, i la seva necessitat sobretot és per a redactar, revisar, traduir o publicar en publicacions científiques les conclusions de les seves investigacions”, ha recordat que “avui, aquesta Sala d’Actes està plena de talent, justament la peça clau que hi ha darrere de tota transformació d’una societat”, i ha subratllat que “en aquesta edició estrenem una modalitat transparent i objectiva, mitjançant comitès científics externs a la Diputació que valoren els projectes per la seva vàlua i també que encaixin amb les grans línies de recerca en Salut que promou la Diputació de Lleida, més fonamentada en la proximitat”.

Marta Ortega, coordinadora de la Unitat de Recerca en Atenció Primària, ha valorat de forma molt positiva la primera convocatòria dels ajuts PICARD i ha afirmat que “l’objectiu de la convocatòria PICARD és fomentar la realització de projectes de recerca i donar suport a la visualització dels resultats amb la modalitat traducció i publicació, amb la intenció de millorar la qualitat de la investigació en l’àmbit de l’Atenció Primària”.

Per la seva banda, Josep Basora, director de l’IDIAP Jordi Gol, ha agraït “la sensibilitat de la Diputació per patrocinar uns premis de recerca en Atenció Primària, cosa que aporta una translació pràctica dels resultats a la població del territori des del primer nivell assistencial”.

Lleida, 1 de desembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat