L’escriptor pallarès Pep Coll impartirà la lliçó inaugural de l’IEI

15-11-16 Lliçó Inaugural - IEI

Obrirà el proper 15 de novembre el curs 2016-17 de la Fundació Pública amb la conferència “Missatge i sentit de la llegenda…”

La Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), obre el proper dimarts, 15 de novembre de forma oficial el curs 2016-2017 amb la lectura de la lliçó inaugural, a càrrec de l’escriptor pallarès, Pep Coll, que portarà per títol “Missatge i sentit de la llegenda…”. L’acte se celebrarà a l’Aula Magna de l’IEI a partir de les 19.30 hores.

Pep Coll (Pessonada, Pallars Jussà, 1949) és escriptor i professor de Llengua i Literatura Catalanes a Lleida. Compta amb la publicació de nombrosos títols, especialment de novel·la, però també de narrativa breu, narrativa infantil i juvenil, teatre i assaig o crítica literària. És també col·laborador a diversos mitjans de comunicació i ha centrat la major part de la seva obra a les comarques pirinenques, especialment les pallareses. Es tracta d’un dels referents de la literatura de les comarques de Lleida.

Especialment exitosa va ser la publicació l’any 2013 de la novel·la “Dos taüts negres i dos de blancs”, guanyadora del Premi de la Crítica Catalana de narrativa, Premi Crexells i Premi Joaquim Amat-Piniella.

Un clar exemple de l’interès de Pep Coll per tot allò que té a veure amb el Pallars és la publicació l’any 2015 de la “Guia dels indrets mítics i llegendaris del Pallars Sobirà”. Un recull de noranta-dos relats mítics i llegendaris a través dels quals l’autor proposa descobrir els indrets reals del Pallars Sobirà on, segons l’imaginari pallarès, han esdevingut fets extraordinaris.

L’acte d’inici del curs acadèmic estarà presidit pel president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; comptarà amb la presentació de la directora de l’IEI, Montserrat Macià, i l’assistència de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, entre d’altres.

Lleida, 8 de novembre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat