Lliçó inaugural del curs acadèmic de l’IEI amb la vista posada en el seu 75è aniversari

FOTO_LLIÇÓ_INAUGURAL_IEI_PEP_COLL - web

L’escriptor Pep Coll ha estat l’encarregat d’impartir la lliçó inaugural d’un any marcat per les activitats vinculades als 75 anys de la institució, l’Any Gaspar de Portolà i la inauguració de la biblioteca

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit aquest dimarts la lliçó inaugural del curs 2106-17 de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). El nou curs acadèmic s’inicia amb la vista posada en l’aniversari de l’IEI, ja que el pròxim mes de març de 2017 la institució complirà 75 anys d’història.

Amb motiu d’aquesta celebració s’han programat una sèrie d’activitats, entre les quals s’inclou la inauguració de la biblioteca de l’IEI, que ultima els treballs de remodelació de les seves instal·lacions amb l’objectiu de convertir-se en un referent de documentació local i en català. En la roda de premsa prèvia a la lliçó inaugural, Reñé ha anunciat que la data prevista d’inauguració és el 2 de gener de 2017.

Per analitzar aquests 75 anys de vida de la institució, també s’han previst conferències, taules rodones i debats, així com exposicions i jornades, que es programaran al llarg de tot l’any.

Aquesta celebració coincideix també amb el 250è aniversari del nomenament de Gaspar de Portolà com a governador de Califòrnia (1767). Per aquest motiu, la Diputació de Lleida i l’IEI preparen una proposta programàtica que permeti posar en valor la figura històrica de Portolà.

L’escriptor Pep Coll ha estat l’encarregat d’inaugurar de forma oficial el curs 2016-2017 de l’IEI amb la lectura de la lliçó inaugural titulada “Missatge i sentit de la llegenda…”.

En les seves declaracions als mitjans, el president de la Diputació ha destacat que “és un honor que Pep Coll faci la lliçó inaugural perquè ens agrada la gent que xafa territori”.

En la seva intervenció, Coll ha explicat que sempre l’han interessat les llegendes, per la “saviesa amagada” que les caracteritzen, ja que, en realitat, es tracta d’històries “molt humanes”.

Pep Coll és, per la seva trajectòria i producció, un dels referents literaris del nostre territori i per la qualitat i la temàtica de la seva obra forma part del patrimoni humà de les Terres de Lleida i del Pirineu.

És exponent de la recuperació i posada en valor del patrimoni immaterial de les comarques pirinenques, d’allò més intangible i antropològic, com són mites, tradicions, rondalles i llegendes.

L’acte s’ha celebrat a l’Aula Magna de l’IEI i ha comptat amb l’assistència de la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, i de la directora de l’IEI, Montserrat Macià.

Lleida, 15 de novembre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat