Lleida viurà el proper 26 d’abril la preestrena de la premiada ‘Alcarràs’ de la cineasta Carla Simón

Pel·lícula_Alcarràs

El Teatre de la Llotja serà l’espai que acollirà la projecció de la pel·lícula amb presència de tot l’equip de rodatge i una àmplia representació institucional

 

El proper 26 d’abril, Lleida acollirà l’esperada preestrena de la reconeguda pel·lícula ‘Alcarràs’, premiada el passat mes de febrer amb l’Os d’Or a la setanta-dosena edició de la Berlinale.

 

La sala Ricard Viñes del Teatre de la Llotja, amb gairebé 1.000 localitats, serà l’espai que allotjarà la projecció del reconegut i esperat film que congregarà aquell vespre representants del sector cinematogràfic i cultural del país. L’organització de l’acte anirà a càrrec de Diputació de Lleida i la Paeria −juntament amb les productores− que han donat suport a la producció des dels inicis.

 

Rodada amb actors no professionals i en català, s’ha convertit en la primera pel·lícula de la història en aquesta llengua a rebre aquest guardó. Jordi Pujol Dolcet, Anna Otin, Berta Pipo, Xenia Roset, Albert Bosch, Ainet Jounou, Josep Abad, Montse Oro i Carles Cabos, donen vida i veu a la pagesia de les terres de Lleida, i d’arreu, i reten homenatge a aquesta dura i sovint invisibilitzada professió. Amb guió de la mateixa Carla Simón i Arnau Vilaró, el llargmetratge aterra a la capital del Segrià per vestir-se de llarg i presentar-se de manera anticipada davant dels representants, ciutadans, amics i coneguts de les poblacions properes que han participat i aparegut al film. Les escenes del llarg s’han rodat a Aitona, Alcarràs, Bellvís, Fraga, Lleida, Massalcoreig, Seròs, Soses i Sucs.

 

‘Alcarràs’ és una producció d’Avalon P.C., Elastica Films, Vilaüt Films i Alcarràs Film AIE, en coproducció amb Kino Produzioni (Itàlia); amb el suport de ICAA, ICEC, MEDIA, EURIMAGES, MIC i la Diputació de Lleida i la participació de TVE, TV3 i Movistar+.

 

‘Alcarràs’ s’estrenarà comercialment el proper 29 d’abril als cinemes d’arreu del territori de la mà d’Avalon Distribució i Elastica Films.

 

Lleida, 10 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat