Lleida organitzarà la primera marató el proper 30 d’octubre

Marato_Lleida_03

Marato_Lleida_01

Marato_Lleida_02

Transcorrerà també pels municipis de Torre-serona, Benavent de Segrià i Vilanova de Segrià

 

El diputat Jordi Verdú; el regidor d’Esports de la Paeria, Ignasi Amor, i el director de la Marató de Lleida 2022 i president de l’Associació Esportiva Marató Lleida, Sisco Larrull, han participat aquest dilluns en la roda de premsa de presentació de la 1a Marató Ciutat de Lleida 2022, que se celebrarà el 30 d’octubre de 2022 i que també transcorrerà pels municipis de Torre-serona, Benavent de Segrià i Vilanova de Segrià.

 

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa del Palau de la Diputació i ha comptat també amb la participació de l’actual recordman d’Espanya de Marató, Ayad Lamdassen, que s’ha mostrat molt content que Lleida entri a formar part de les ciutats que organitzen maratons. Tot i que ha dit que per calendari no hi podrà participar perquè haurà estat competint als Campionats d’Europa de cros poques setmanes abans, sí que s’ha compromès a ser-hi present el dia de la cursa.

 

La primera edició de la Marató formarà part del calendari de la Federació Catalana d’Atletisme, i serà “la cirereta del pastís”, tal com ha dit Sisco Larrull. “Nosaltres ja fa dos anys que hi estàvem treballant, però la pandèmia ho ha retardat tot”. També ha recordat que “una marató no és com qualsevol altra cursa. Aquí –a Lleida– estem ben servits de curses com mitges maratons, 10 km i altres, però aquesta és diferent”.

 

La marató serà una de les activitats que es faran durant aquell cap de setmana, en la qual també se celebraran una cursa de 10 km per la ciutat de Lleida i una caminada saludable per Lleida. També s’han programat curses infantils i Specials, així com una per a persones amb síndrome de Down. La recaptació de les curses infantils, Specials i de la caminada popular aniran destinats a entitats benèfiques.

 

Jordi Verdú ha destacat que “l’organització d’un esdeveniment com aquest demostra la capacitat organitzativa que hi ha, i quina millor forma de fer-ho que comarcalment”. En aquest línia també s’ha manifestat Ignasi Amor, que ha dit que “durant el 2022 s’estan celebrant tot tipus de curses i caminades que estan tenint una molt bona rebuda de part de la gent”.

 

L’organització espera que, entre totes les curses que es faran al llarg del cap de setmana, hi participen unes 3.000 persones, xifrant en uns 800 els participants a la marató, un miler per a la cursa de 10 km, i la resta en la caminada i les curses infantils, Specials i per a les persones amb síndrome de Down.

 

Lleida, 28 de març de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat