Lleida inicia els actes de celebració del Dia Internacional de Voluntariat

La sala d’actes de la Diputació ha acollit la primera d’un seguit de celebracions que s’han organitzat per tot Catalunya

La diputada Helena Martínez ha participat aquest dimarts en l’acte d’inauguració del Dia internacional del Voluntariat 2019, que s’ha celebrat a la sala d’actes de la Diputació de Lleida, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS). L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència de la regidora de les Polítiques per als Drets Socials de la Paeria, Regina Cairol; el subdelegat del Govern de l’Estat espanyol, José Crespín; el president de la Federació Catalana del Voluntariat Social, Jordi Balo, i la coordinadora territorial de la FCVS a Lleida, Rosa Palau.

Amb l’acte d’aquest dimarts s’inicien una sèrie d’activitats que s’han programat per tot Catalunya durant les properes setmanes per tal de reconèixer l’acció de les persones voluntàries.

Durant la jornada s’ha recordat que la feina que es fa des del voluntariat –i especialment des de la Federació Catalana del Voluntariat Social– perquè ha estat decisiva a Catalunya sempre des de l’anonimat, però amb uns objectius clars i específics.

També s’ha fet èmfasi en el fet que les entitats de voluntariat actuen en diferents àmbits, faciliten i canalitzen la participació ciutadana i garanteixen una societat forta, plural i amb capacitat per donar resposta a les seves pròpies necessitats.

La jornada –que ha reunit prop d’una setantena de persones– ha comptat amb la ponència ‘El voluntariat, un paraigua social’ a càrrec de l’advocada i política catalana, Magda Oranich. Durant la jornada, també s’ha visualitzat el vídeo ‘ El voluntariat transforma la vida’ i hi ha hagut una actuació amb poesia musicada sobre el compromís.

Lleida, 12 de novembre de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat