Llavorsí posa en marxa la Pallars de Ferro amb el suport de la Diputació de Lleida

Pallars_de_ferro_001_SLI

Pallars_de_ferro_002_SLI

La primer edició de la prova se celebrarà el 5 de juliol, espera uns 200 participants i oferirà dos recorreguts amb més d’una vintena d’obstacles, tant naturals com artificials

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dilluns la presentació de la primera edició de la Pallars de Ferro, una carrera d’obstacles que se celebrarà diumenge 5 de juliol a Llavorsí. L’acte ha comptat amb la participació del diputat i vicepresident del Patronat de Turisme, Gerard Sabarich; del director general de la prova, Miquel Monrabà; del director logístic i voluntariat, Jordi Segalàs, i de la responsable de comunicació i premsa, Alba Vidal.

La Pallars de Ferro espera al voltant de 200 participants i pretén combinar la passió per la natura i l’esport. La prova neix amb el repte d’esdevenir una de les proves esportives d’obstacles més carismàtiques del panorama nacional. A la Pallars de Ferro es combinaran elements naturals de Llavorsí amb obstacles creatius i salvatges realitzats per un equip de professionals.

Sabarich ha destacat que “es tracta d’una cursa innovadora que complementarà les altres proves que ja tenim consolidades al Pallars i al Pirineu. Ens servirà com a eina de promoció econòmica i reclam turístic”.

La prova té un caràcter popular i hi poden participar totes aquelles persones majors de 16 anys que vulguin gaudir d’un circuit divertit, simpàtic i a la vegada exigent. Es pot participar tant de manera individual com en grups de fins a 5 persones. En aquesta primera edició, el pas pel riu, les muntanyes costerudes, els prats plens de vegetació i els camins rocosos seran els elements que posaran a prova tots els participants.

Per la seva banda, Miquel Monrabà ha explicat que “comptarem amb una setantena de voluntaris que vetllaran perquè tot surti bé. És cert que hi ha molts obstacles, però accessibles a tots els participants”. Així mateix, ha recordat que “també es poden saltar alguna de les zones preparades, encara que hi haurà una penalització en el temps final de cada participant o equip”.

La Pallars de Ferro es presenta com una cursa amb dos tipus de recorreguts i més d’una vintena d’obstacles. El primer recorregut, anomenat Buscallada, oferirà 18 obstacles realitzats amb aigua, fusta, palla, corda, fang i altres estructures. El segon, que porta per nom Encamada, presenta 26 obstacles realitzats amb corda, fusta i electricitat, que s’hauran de combinar amb força, constància i resistència. Hi haurà avituallaments a l’estil Pallarès als dos recorreguts, i després de la prova els participants disposaran de dutxes.

Lleida, 29 de juny de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat