Liquidem el pressupost de 2016 amb un superàvit de 12,5 M€ i un 36% de deute

Reñe_ple_març_2017_001_SLI

Ple de la Diputació de Lleida del mes de març de 2017

En el transcurs del Ple d’aquest divendres, s’ha aprovat també l’adhesió de la Diputació de Lleida al Pacte Nacional pel referèndum

La Diputació de Lleida ha tancat l’any 2016 amb un superàvit de 12,5 M€, segons la liquidació del pressupost, que ha estat aprovada pel Ple de la corporació d’aquest mes de març.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que per poder fer ús d’aquest recurs per fer inversions financerament sostenibles, tal i com s’ha fet els anteriors anys 2014 i 2015, cal que el govern de l’Estat espanyol aprovi un decret llei que encara no està aprovat.

Reñé ha manifestat al Ple que confia que així sigui perquè d’aquesta forma no haurien de derivar aquests 12,5 M€ a l’amortització de préstecs, sobretot tenint en compte que el deute viu es troba al 36%, un percentatge molt més baix que el d’anys anteriors i per sota del mínim que estableix la llei.

En el transcurs del Ple també s’ha aprovat l’adhesió de la Diputació de Lleida al Pacte Nacional pel referèndum a través de dues mocions que s’han presentat. Igualment, el ple ha aprovat una tercera moció a favor de la sobirania energètica i una quarta en favor d’accions contra la despoblació de les zones rurals i de muntanya.

Altres punts aprovats

Al Ple d’aquest mes de març s’ha donat compte del període mig de pagament de la Diputació de Lleida, que es va situar al gener de 2017 en 12,9 dies i al febrer en 3,65 dies, a comptar a partir dels 30 dies de la presentació de les factures.

Pel que fa a l’àmbit de Serveis Tècnics, s’ha donat llum verda a dos projectes de condicionament i millora de carreteres. Un d’ells correspon a l’eixamplament i pavimentació asfàltica de la carretera LV-5314 de Noves de Segre als Castells, i l’altre consisteix en el condicionament  de la carretera local LV-2102, de la LV-2101 a Mas de Bondia.

També s’ha aprovat l’ampliació de terminis de contractació i execució del Pla d’Acció Local 2013-2016 inclòs en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Aquest pla suposa 13 milions d’euros en ajuts als ens locals lleidatans i inclou els Programes d’inversions locals, el Programa d’arrendaments i subministraments i el Pla de manteniment de la xarxa de camins locals a través dels consells comarcals.

Finalment, s’ha aprovat la delegació de la gestió d’impostos municipals per part dels ajuntaments d’Agramunt, els Alamús, Anglesola, Baix Pallars, Llimiana, Peramola, Puigverd d’Agramunt, Ribera d’Urgellet, Serós, Tremp, Sort, Llimiana i Abella de la Conca a l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL) de la Diputació de Lleida.

Lleida, 24 de març de 2017

 

 

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat