Liquidem el pressupost 2014 amb superàvit i Reñé avança inversió al territori per 4’8M€

Reñe_Ple_Diputacio_Abril_2015_002_SLI

Reñe_Ple_Diputacio_Abril_2015_001_SLI

Reñe_Ple_Diputacio_Abril_2015_003_SLI

Reñé diu que aquest retorn al territori és possible gràcies al romanent de tresoreria, que suposa 4,8M€ per atendre les demandes que molts ajuntaments han fet durant el primer trimestre de l’any  

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha avançat al Ple algunes de les línies d’actuació que el superàvit de la institució permetrà portar a terme, i que s’afegeixen a les previstes al pressupost actual. El romanent que s’aplicarà és de 4,8M€ -aprovat pel Ple d’aquest divendres- i és conseqüència del balanç positiu del pressupost 2014.

Aquests diners s’invertiran en la millora de camins, carreteres i vies públiques, protecció de patrimoni, sanejament, enllumenat i promoció turística, majoritàriament. En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la corporació lleidatana ha assenyalat que aquest retorn al territori és possible gràcies al romanent de tresoreria, que suposa 4,8M€ per atendre les demandes que molts ajuntaments han fet durant el primer trimestre de l’any.

La major part són actuacions que representen petites quantitats econòmiques per fer front a alguna urgència o problema a resoldre, com el trencament de canonades o actuacions de potabilització, ha indicat el president de la Diputació de Lleida.

Aquest és l’antepenúltim ple de la Diputació de Lleida abans del final de mandat, properament es farà el corresponent al mes de maig i finalment el de tancament de mandat, d’aprovació d’acta.

Sis ajuntaments i dos comunitats de regants deleguen la gestió de tributs

Sis ajuntaments més i dos comunitats de regants han delegat la gestió dels seus impostos a l’Organisme de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL), que realitza les tasques de gestió, recaptació i inspecció tributària de diferents tributs i ingressos de dret públic local dels ajuntaments i altres ens locals.

Es tracta de les comunitats de regants del Canal de Pinyana i del Canal de Sant Llorenç i Gerb. Pel que fa als municipis, han delegat la gestió dels impostos Preixana, Castelldans, Gimenells i Pla de la Font, Solsona i Serós.

Termini de pagament a proveïdors i aprovació del Pla Específic

En el transcurs del ple també s’ha donat a conèixer el termini de pagament mitjà de la Diputació de Lleida durant tot l’any 2014, que se situa en 42,33 dies, de forma que es consolida la tendència de la corporació lleidatana de reduir els terminis de pagament als proveïdors. De les 8.617 factures que la corporació ha pagat durant tot el 2014, no n’hi ha cap que superi el termini de 3 mesos de pagament.

El ple també ha aprovat definitivament les actuacions corresponents al Programa d’Inversions Locals de la Diputació de Lleida de l’anualitat 2015, després del tràmit d’audiència i de totes les al·legacions acceptades. Aquest pla compta amb 13M€, que continua destinant gairebé la meitat del pressupost a finançar la despesa corrent dels ajuntaments. També s’ha donat llum verda a la planificació de les actuacions assignades per l’anualitat 2016.

Un altre punt aprovat ha estat el conveni entre la Diputació de Lleida i la Fundació Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, per a la gestió del Centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada.

Lleida, 17 d’abril de 2015

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat