L’INEFC Pirineus obrirà el curs 2021/22 oferint 40 places per a alumnes del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport

INEFC_Pirineus_01

INEFC_Pirineus_02

INEFC_Pirineus_03

A l’espera de la construcció d’un edifici definitiu, els estudis —que s’han presentat aquest dilluns a la Seu d’Urgell— s’iniciaran el curs vinent a l’edifici del Centre Cultural Les Monges, així com en espais i instal·lacions esportives municipals i d’altres entitats col·laboradores

 

Joan Talarn destaca la importància de tenir un centre que sigui capaç de transformar aquest futur campus en el centre nacional sobre el qual pivoti la formació en excel·lència especialitzada en els esports de natura

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha acompanyat aquest dilluns la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i el conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en la presentació del Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport que s’oferirà el curs vinent 2021/22 al nou centre INEFC Pirineus per a 40 alumnes.

 

La presentació ha tingut lloc al Parc del Segre de la Seu d’Urgell, i ha comptat amb la presència del secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Jordi Fàbrega; el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy; el director de l’INEFC, Eduard Inglés, i els vicepresidents de la Diputació Jordi Latorre i Antoni Navinés.

 

El centre INEFC Pirineus vol ser un referent en l’àmbit català, estatal i internacional en els esports en el medi natural. L’objectiu d’aquest projecte és convertir-se en el primer centre universitari focalitzat en la formació, la recerca i la transferència sobre activitats esportives en el medi natural de muntanya i riu.

 

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha destacat que amb l’obertura del centre “no es tracta de fer un ‘petit INEFC pirinenc’, sinó de transformar aquest futur campus en el centre nacional sobre el qual pivoti la formació en excel·lència especialitzada en els esports de natura”. Ha fet referència a la discriminació positiva que suposa la posada en marxa d’aquest grau “en favor dels territoris menys afavorits” i ha afegit que “amb aquest projecte ens plantegem fer un pas més i que el Pirineu no sigui només el lloc on ‘es practiquen’ esports de muntanya, sinó que sigui el lloc on s’estudiïn, s’investiguin i es millorin les tècniques d’aquests esports tan especialitzats”.

 

El nou centre aposta per una formació pluridisciplinària que aporti coneixements des de vessants com la gestió, l’emprenedoria, la salut, el rendiment i l’educació i el lleure, combinant-la amb una experiència pràctica i vivencial d’esports al medi natural.

 

L’INEFC Pirineus disposarà d’un edifici propi de nova construcció a partir del setembre de 2023. Els estudis del grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport a la Seu d’Urgell s’implementaran, temporalment, a l’edifici del Centre Cultural Les Monges, així com en els espais i instal·lacions esportives municipals i d’altres entitats col·laboradores. A partir del curs 2023-2024, l’INEFC Pirineus disposarà d’instal·lacions pròpies de nova construcció.

 

Aquest projecte dota el territori dels Pirineus d’uns estudis universitaris de referència, on es formaran professionals de l’activitat física i l’esport amb una orientació innovadora i en creixement com són les activitats en el medi natural.

 

 

Lleida, 3 de maig de 2021

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat