L’IEI s’ofereix als Centres d’Estudis de Parla Catalana per intensificar la col•laboració en la defensa de la llengua i la cultura

ORIassemblea_coordinadora_centres_de_parla_catalana_editora_2_5762_0_1

34 centres d’Estudis de Parla Catalana s’han donat cita a l’IEI aquest dissabte, en el marc de la XXI Assemblea general que la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) celebra anualment.

Els participants provenen de diferents centres de Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent, el País Valencià, les Illes Balears i l’Alguer.

El director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als participants, a qui ha ofert col•laboració per treballar conjuntament per “preservar la cultura i la llengua”. En aquest sentit, Solé i Sabaté ha explicat que ens trobem en una situació “insòlita” en què es persegueix la nostra cultura i per això tenim l’obligació de treballar per promoure-la, com ja es ve fent des de l’IEI.

La jornada ha comptat amb l’exposició de les activitats desenvolupades per la CCEPC durant l’any 2012 i la proposta del programa d’activitats previst per l’any 2013, que inclou un cicle de 25 conferències sobre la transició que tindrà lloc per tot el territori de parla catalana, i una exposició itinerant del Museu Nacional d’Art de Catalunya adreçada als centres.

Durant l’assemblea, també s’ha anunciat la celebració del 9è Congrés de la Coordinadora de CCEPC, previst per l’any 2014 i que se celebrarà a Cervera sota el títol “Les noves plantes: continuïtats i canvis als territoris de parla catalana”.

L’objectiu dels centres d’estudis és unir la recerca voluntària i acadèmica per tal de democratitzar el saber dels àmbits de coneixement científic. En l’actualitat hi ha més d’un centenar de centres adherits a la Coordinadora que contribueixen a personalitzar el territori, a dotar-lo de coneixements, de crear perspectives, de propiciar propostes i de generar opinió.

La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana (CCEPC) es va fundar el dia 6 de juny de 1992 a Vic.

Lleida, 23 de febrer de 2013

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat