L’IEI iniciarà la propera setmana les obres de remodelació i restauració de la segona planta, l’hemeroteca i part del pati   

Obres IEI_01

Obres IEI_02

Obres IEI_03

Obres IEI_04

Amb un pressupost de prop de 750.000 euros, els treballs s’allargaran fins al mes de setembre i tindran afectacions escalonades sobre alguns dels serveis de l’edifici, com l’hemeroteca que es tancarà uns sis mesos 

La segona planta, a l’actualitat tancada, es convertirà en un espai d’usos administratius per acollir el personal que treballa al complex de la Caparrella 

A més, es restauraran finestres, es recuperaran paraments originaris de pedra i s’actuarà sobre les fustes de la galeria 

L’Institut d’Estudis Ilerdencs començarà dimarts de la setmana vinent, el dia 11 de gener, les obres de remodelació i restauració de la segona planta de l’edifici per tal de transformar l’espai, actualment tancat, en una zona de serveis administratius que acollirà el personal que fa uns anys va ser traslladat al complex de la Caparrella.

Les obres, han estat adjudicades a la UTE (Unió Temporal d’Empreses) formada per les empreses Codeco Obres SL i Construccions Llimós SL amb un pressupost de 747.963,99 euros. La previsió és finalitzar al mes de setembre.

Aquests treballs es corresponen amb  la tercera fase de la restauració de l’antic Hospital de Santa Maria, seu de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i a més de la intervenció a la segona planta també es restauraran finestres, es recuperaran paraments de pedra antics, s’actuarà sobre els elements de fusta del sotacobert i es restauraran bigues, revoltons i prestatgeries de l’hemeroteca ubicada a la primera planta de l’edifici.

En el cas de l’hemeroteca, situada al costat de la biblioteca, les obres obligaran a mantenir-la tancada uns sis mesos, per tal de traslladar els exemplars exposats, realitzar les obres de remodelació i tornar el material de consulta. La biblioteca romandrà oberta al públic sense restriccions.

La vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, assegura que “intentarem que les afectacions sobre els usos de cara al públic de l’edifici siguin escalonats i el menys perjudicials possibles, amb la confiança que durant aquest temps adequarem aquest magnífic edifici del gòtic civil per a que la ciutadania encara el pugui gaudir en un millor estat de conservació quan les obres hagin finalitzat”.

El gruix de la reforma se centrarà en la segona planta, on es combinaran treballs de conservació de finestres i paraments de pedra amb l’habilitació funcional de l’espai per usos administratius, amb les corresponents connexions i serveis dins del concepte de planta diàfana.

També seran objecte d’actuacions els materials de fusteria de la sotacoberta i de la galeria.

Durant aquests mesos, les obres es realitzaran garantint les mesures de seguretat que permetin mantenir la funcionalitat dels serveis, garantir l’activitat les sales d’exposició de l’IEI i, en tot cas, adequar els horaris d’actes públics a l’Aula Magna.

En les fases anteriors de la restauració de l’edifici de l’IEI, s’havia reparat el sostre de planta primera, que estava a punt de col·lapsar, s’havien restaurat finestres, la Biblioteca, l’Arxiu, Aula Magna i gran part de la planta primera, i una petita àrea del nucli de l’escala de la planta segona.

Lleida, 4 de gener de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat