L’IEI canvia el seu logotip i presenta una imatge que vol centrar-se en la institució

LOGO NOU IEI BLAU

Abandona  la referència arquitectònica que remet a l’edifici que acull la seu de l’IEI i que estava datat de 1995

 

Arran de la publicació, el passat dimarts, al BOP dels nous estatuts de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), s’ha canviat el logotip de la institució.

 

El logotip utilitzat fins ara data de 1995, en un pas més de la profunda reforma de la institució que es va posar en marxa el 1986. Ara, després d’anys d’aplicació, es constata la necessitat de substituir-lo per un de nou, on desaparegui la referència al caràcter que ja no té de fundació publica, a banda de la voluntat d’alinear-lo amb la filosofia dels nous estatuts.

 

El nou logotip utilitza formes geomètriques que dibuixen una doble porta (o més aviat la llinda de la porta), amb un disseny robust i compacte, però també simple. Aquesta doble fulla vol representar l’accés a una institució i a una realitat sòlides, duradores en el temps, però que poden acollir qualsevol concepció de la cultura, sense cap mena d’apriorisme, en funció dels canvis socials i culturals de la nostra societat.

 

Aquest disseny abandona, doncs, la referència arquitectònica que remet a l’edifici que acull la seu de l’IEI, per centrar-se en la pròpia institució.

 

El disseny lliga directament el text amb el símbol, per crear un tot sòlid i homogeni, en què el text forma un bloc en el qual destaca la paraula ‘Estudis’, per distribuir el pes de forma que transmeti equilibri, tant en vertical com en horitzontal, alhora que per remarcar el caràcter cultural i científic de la institució.

Els dos elements geomètrics, separats per una línia vertical, d’altra banda, venen a representar la dualitat de la institució que recullen els nous estatuts de manera explícita: ens administratiu, però també centre d’estudis, així com la dualitat de les ciències i les arts, dues grans branques de la cultura que abasta l’IEI.

 

Lleida, 24 de maig de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat