El llibre ‘La defensa de les constitucions de Catalunya. El Tribunal de Contrafaccions’ posa en valor una institució que tot i tenir poc recorregut, es d’importància cabdal per entendre la història de Catalunya. L’obra compta amb suport de la Diputació
L’Insititut d’Estudis Ilerdencs (IEI) ha estat l’escenari aquest dimarts de la presentació d’una de les obres cabdals que s’han editat durant aquest 2014 en el marc en els actes del Tricentenari, ‘La defensa de les constitucions de Catalunya. El Tribunal de Contrafaccions’.
Es tracta de la gran proposta del Departament de Justícia per recuperar la història de Catalunya ara que es compleixen 300 anys de la caiguda de Barcelona i defineix i explica l’existència del Tribunal de Contrafaccions, una instància judicial suprema moderna i innovadora en el context europeu de la època que va tenir la seva seu a l’actual Palau de la Generalitat entre els anys 1702 i 1713.
Aquest llibre, que consta d’un volum paral•lel titulat ‘Casos del Tribunal de Contrafaccions de Catalunya (1702-1713)’, és la versió divulgativa dels dos volums científics. La primera part de l’obra ens situa en la Catalunya de començaments del XVIII i contextualitza i descriu el tribunal, mentre que la segona explica en un llenguatge planer i amè alguns dels casos que va dictar el Tribunal i els acompanya d’unes il·lustracions de Lluís Bosch i Martí.
L’acte que s’ha dut a terme a l’IEI ha comptat amb la presència del director de Drets i Entitats Jurídiques, Santiago Ballester; dels autors Josep Capdeferro i Eva Serra i de l’historiador de referència del Tricentenari, Jordi Mata.
Els autors han assegurat en un 99% de probabilitat que “no hi ha hagut en la història a cap país un tribunal similar”.
Lleida, 18 de novembre de 2014
Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat