L’IEI acull la presentació d’un llibre sobre la vida i l’obra de l’artista Xavier Gosé

PRESENTACIÓ LLIBRE XAVIER GOSÉ

PRESENTACIÓ LLIBRE XAVIER GOSÉ

De Cristina Mongay, amb la participació del president de la Diputació, Joan Reñé

L’Aula Magna de l’IEI ha acollit aquest divendres la presentació del llibre “D’observador de la Belle Époque a mite lleidatà”, obra de Cristina Mongay, i coeditat entre la Diputació de Lleida i el Grup Segre.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha presidit l’acte de presentació d’aquest llibre emmarcat dins de la programació cultural d’aquest Sant Jordi 2015 a l’Institut d’Estudis Ilerdencs. L’acte també ha comptat amb la participació del director executiu del Grup Segre, Juan Cal.

Aquesta obra està dedicada a la vida i l’obra de Xavier Gosé, pintor i il•lustrador, considerat un dels millors exponents de l’art europeu de principis del segle XX. L’obra de Gosé es caracteritza per una estètica a cavall entre l’Art Nouveau i l’Art Déco, i destaca especialment la seva etapa a la capital francesa, on va retratar el modus vivendi de la societat parisenca dels primers anys del segle passat.

En la seva intervenció, el president de la Diputació ha recordat que “les terres de Lleida han donat personatges de talla universal”, com el mateix Xavier Gosé, Enric Granados, Ricard Viñes, Emili Pujol, Gili y Gaya o els germans Morera, entre altres. En aquest sentit, ha valorat la col•laboració anual que la Diputació fa amb el grup Segre per coeditar la col•lecció Edicions de la Clamor, dedicada a difondre fets o personatges rellevants per al territori, a més de permetre donar suport a autors locals i a la literatura en llengua catalana.

Aquest acte s’emmarca en les activitats culturals que la Diputació de Lleida ha programat a l’IEI, entre el 8 i el 23 d’abril, per celebrar la festivitat de Sant Jordi. En total, més d’una dotzena d’actes, el proper dels quals serà la tradicional recepció institucional als escriptors de Lleida, que tindrà lloc a l’Aula Magna de l’IEI el proper dilluns dia 20 d’abril a les 20.00 hores.

Lleida, 17 d’abril de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat