L’IEI acull la presentació dels actes de les festes del Roser de Penelles i de la Fira de Costums i Tradicions del Món Rural 2012

ORIfestes_penelles-02_editora_2_5258_0_1

El director de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Josep M. Solé i Sabaté, ha participat aquest dijous a la roda de premsa de presentació dels actes de les festes del Roser de Penelles i de la Fira de Costums i Tradicions del Món Rural 2012, que se celebraran el diumenge 6 de maig. La presentació –que s’ha celebrat a l’Aula Magna de l’IEI- ha comptat amb la presència de l’alcalde de Penelles, Eloy Bergós, i de representants de la Fira del Roser de Penelles.

Durant la seva intervenció el director de l’IEI, Josep Maria Solé i Sabaté, ha dit que l’Institut d’estudis IIerdencs fa d’altaveu i projecta al mateix temps les activitats que es desenvolupen al llarg del territori. En aquest sentit, ha dit que les festes de Penelles en són un bon exemple.

De la seva banda, l’alcalde de Penelles, Eloy Bergós, ha explicat que en el marc de la fira es recuperaran estris i maquinària antiga que es feia servir per generacions passades al camp i que la gent jove del poble pràcticament desconeix.

Segons han explicat els organitzadors, es tracta d’una fira de maquinària agrícola antiga, així com eines del camp, en la que es faran representacions de la vida rural en diferents punts del poble. Es podrà veure com es treballava i com es vivia a pagès a principis del segle passat (collint olives, cuinant el confitat, fent sabó, fent sogues, embalant palla…) i també hi haurà els corrals amb espècies d’animals comuns als nostres pobles al segle passat.

També se celebraran la missa, el vermut, i el ball tradicional, així com un mercat d’artesans i una concentració de tractors, en la que es pretén que s’hi concentrin models anteriors a l’any 1975.
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat