L’IEI acull la presentació de la desena edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona

ORIaims-02_editora_2_4831_0_1

La vicepresidenta de la Fundació Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, ha presidit aquest dimarts la presentació de la desena edició de l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) que se celebrarà entre els dies 10 i 22 d‘agost. L’acte –que ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’IEI- ha comptat amb la participació del director artístic d’AIMS, Peter Thiemann, i el director executiu d’AIMS, Robert Brufau.

L’AIMS és una acadèmia internacional de música, que imparteix les seves classes a Solsona en les assignatures de violí, viola, violoncel, contrabaix, piano, música de cambra, orquestra de cambra, improvisació instrumental i història de la música instrumental catalana per 65 d’alumnes de 22 nacionalitats d’arreu del món. Aquesta entitat és la creadora del Festival Pedagògic de Catalunya que reuneix joves talents d’arreu del món i reconeguts professionals de la pedagogia musical.

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, ha dit que “aquesta és una oportunitat de doble via, pels alumnes que tindran contacte amb professors de renom internacional i amb estudiants de diversos països, i pel públic, que podrà gaudir de les actuacions”. També ha fet referència a la vessant divulgativa de la música, “perquè els alumnes internacionals s’enduen la realitat musical del nostre país”.

Rosa Pujol ha destacat l’impacte territorial que suposa per una població rebre un d’aquest concerts al carrer, i que això ajuda a promocionar-la arreu, fent-la més propera a tots els ciutadans.

Als escenaris del Solsonès, Lleida, Cardona i Manresa, entre d’altres, s’hi podran escoltar al voltant de 22 actuacions. Dotze d’aquests concerts són de format clàssic, en auditoris, esglésies i sales de concert. Cinc formen part de l’AIMS al Carrer, on els artistes presenten la seva música als carrers del casc antic de Solsona, i els restants, formen part de la vessant més social del projecte, apropant-se als hospitals, casals de gent gran i centres d’acollida.
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat