L’IEI acull la conferència de Xavier Roig, ‘Catalunya, un mercat a perfeccionar’, dins del cicle ‘Eines d’Estat’

ORIconferencia_xavier_roig_00_editora_2_5657_0_1

L’Aula Magna de l’IEI ha acollit aquest dijous la conferència ‘Catalunya, un mercat a perfeccionar’’ que ha impartit l’enginyer, empresari i assagista català, Xavier Roig, en el marc del cicle de conferències ‘Eines d’Estat’ que organitza l’IEI. L’acte ha estat presidit pel director de la Fundació Pública Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Josep Maria Solé i Sabaté.

Durant la presentació de la conferència, Solé i Sabaté ha explicat que “la nostra nació vol tenir mecanismes per defensar la nostra manera de ser” i ha afegit:“en un món globalitzat, la gent necessita identificar-se amb llocs amb els que té una relació més humana”.

Per la seva banda, Xavier Roig ha fet un repàs a la història de Catalunya al llarg dels segles, destacant-ne la importància del comerç, i ha explicat que al segle XIX, “Catalunya es converteix en la fàbrica d’Espanya, quan podia haver-se convertit en la fàbrica d’Europa”.

El cicle ja ha comptat amb les conferències del portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, i de l’ex conseller d’Economia de la Generalitat, Antoni Castells.

A la conferència també hi ha assistit la vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol.

Lleida, 13 de desembre de 2012

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat