L’IEI acosta la ciència als més joves d’Artesa de Segre, Bellcaire d’Urgell i Ponts

Triptic_ciencia_001_SLI

En el marc de la Setmana de la Ciència i amb experiments relacionats amb la llum, la física i la química

El Departament de Ciència i Tecnologia de l’IEI col·labora a la Setmana de la Ciència amb una activitat de divulgació titulada “Experiments Al·lucinants”, que se celebrarà a Artesa de Segre, Bellcaire d’Urgell i Ponts els dies 23 i 24 de febrer, amb l’objectiu de descentralitzar les activitats de l’IEI i també de la Setmana de la Ciència.

 Les sessions estan relacionades amb projectes vinculats a la física, la química i la llum, coincidint amb el fet que l’any 2015 va ser l’Any Internacional de la Llum.

 Durant les diferents jornades, els centres educatius que prenen part en aquesta setmana presenten casos com si fossin jocs de màgia, tot i tractar-se d’experiments científics de gran professionalitat. Es presenten projectes al voltant de la naturalesa de la llum, la forma en la que es desplaça, l’òptica, els colors, la visió i la percepció.

Les sessions compten amb diferents experiments amb materials senzills i fàcils per estudiar les diferents característiques de les reaccions químiques com són els canvis de color, l’energia involucrada o les proporcions, entre d’altres.

Les activitats s’emmarquen dins de l’àmbit de la divulgació científica i pretenen acostar la ciència als joves de manera divertida i rigorosa. Aquestes van adreçades als alumnes de 1r, 2n i 3r d’ESO i les duran a terme els professors Anicet Cosialls, llicenciat en Ciències Químiques; Josep Coromines, llicenciat en Ciències Químiques, i Lorenzo Ramírez, doctor en Ciències Químiques.

 Les dos primeres activitats tindran lloc a la Sala Polivalent de l’Institut Els Planells d’Artesa de Segre, i a la Sala d’Actes de l’Institut Ermengol IV de Bellcaire d’Urgell (23 de febrer), i la segona a la Sala d’Actes de l’Institut de Ponts (24 de febrer).

 Lleida, 23 de febrer de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat