Licitarem per 1,5 milions d’euros la segona fase de les obres de la carretera local LV-7031 de les Borges Blanques a Cervià de les Garrigues

Crta_Cervia_Reñe_SLI

L’actuació s’afegirà a l’executada fa quatre anys i tant el president del Consell Comarcal de les Garrigues com l’alcalde de les Borges Blanques celebren que s’atengui una actuació reivindicada i complexa d’executar per les característiques orogràfiques del terreny

La Diputació de Lleida té previst licitar aquest any per 1.590.123 euros la segona fase de les obres de millora de la carretera local LV-7031, de les Borges Blanques a Cervià de les Garrigues. Així ho ha comunicat el president Joan Reñé en la reunió mantinguda divendres amb el diputat provincial i alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, i el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, donat que ambdós, i des de fa temps, han traslladat a la insitució la necessitat de millorar la seguretat en aquest carretera. A la trobada també hi va assistir Ramon Lleonart, del Servei de Vies i Obres de la corporació.

Aquesta segona actuació forma part del projecte general de condicionament, pavimentació asfàltica i millores d’aquesta via. La carretera té una longitud total de 14,5 quilòmetres, i del projecte original ja es va executar durant els anys 2013-2014 un primer desglossat dins del terme municipal de les Borges Blanques.
Ara, i per tal de continuar amb el condicionament de la carretera, s’ha redactat un segon desglossat del projecte original, que comprèn el tram que va des del punt quilomètric 5,150 al 9,460; és a dir, 4,310 quilòmetres en total.
El projecte preveu l’eixamplament de la plataforma de la calçada (dels 5,5 metres actuals als 7 metres, amb dos carrils de 3,50 cadascun; l’escarificació del paviment existent i estesa d’un nou paquet de ferm, la rectificació del traçat en els trams més perillosos per la circulació i l’augment dels radis de les alineacions circulars més petites en les corbes; l’adaptació de les obres de drenatge transversal a les noves condicions geomètriques del traçat; i el condicionament de la senyalització i els sistemes de contenció i balisament. Tot plegat com a continuació del tram anterior ja executat.

L’alcalde de les Borges Blanques i diputat provincial, Enric Mir, ha destacat que es tracta d’una millora reivindicada històricament pel mateix territori i les seves poblacions properes, per constituir un nexe de conexió i de relació amb la plana, l’activitat econòmica, administrativa i centres de formació per a joves. Mir ha recordat que el tram a licitar és de forts pendents, desnivells i revolts que el converteixen en perillos sobretot a l’hivern amb boires i gelades propícies en aquest territori.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de les Garrigues, Antoni Villas, ha recordat que les obres en aquesta carretera fetes abans de l’any 2015, compreses entre la sortida de Borges a la N-240 i l’autopista, i per un valor de 790.000€, ja va comportar una millora per les explotacions agràries i ramaderes del territori i que amb aquesta nova actuació es donarà una empenta important per aconseguir la totalitat del recorregut que s’espera en els propers anys.

Lleida, 22 d’octubre de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat