L’exposició fotogràfica ‘Viva Tel Aviv’ obre la setmana d’activitats dedicades a Israel

ORIfotografia_exposicio_tel_aviv_editora_2_6265_0_1

L’ambaixador d’Israel a l’Estat espanyol envia un missatge de felicitació a la Diputació de Lleida per aquesta iniciativa que contribueix “a estrènyer vincles entre els nostres pobles”

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI), Rosa Pujol, ha inaugurat aquest dimarts l’exposició ‘Viva Tel Aviv’, amb fotografies de Miguel Font, que obre els actes de la setmana dedicada a Israel organitzada per la Diputació de Lleida.

L’exposició, que restarà oberta a la Sala Montsuar de l’IEI fins el 25 de març, destaca per la vivesa dels seus colors i per l’alegria que transmeten les fotografies. Durant el recorregut, el visitant pot fer-se una idea de la vida quotidiana dels israelians en diversos indrets del país, ja sigui a la platja, al mercat o als comerços i conèixer aspectes com l’arquitectura, el trànsit o la ciutadania.

Miguel Font va estudiar fotografia a l’Escola Richter-Elisava de Barcelona i ha presentat el seu treball en diverses ciutats de tot el món, essent Palma de Mallorca (el seu lloc de naixement i de residència) on més procliu ha estat. Destaca la sèrie de reportatges que Font va fer també de Cuba, reflectits en l’exposició ‘Habana: blanco y negro’.

La direcció de l’IEI ha traslladat les paraules que l’ambaixador d’Israel a l’estat espanyol, Alon Bar, ha fet arribar a la institució davant la impossibilitat de desplaçar-se a Lleida. L’ambaixador ha felicitat la corporació lleidatana per “l’esforç i l’interès per convertir en realitat aquesta primera Setmana d’Israel”.

Bar ha explicat que Catalunya en general i Lleida en particular es troben entre les destinacions predilectes dels israelians gràcies als diferents atractius com a destinació turística, així com a l’esforç de recuperació del passat jueu, tant del medieval com del dramàtic període de l’Holocaust.

En el seu escrit l’ambaixador afirma que iniciatives com aquesta que s’inaugura aquest dimarts van més enllà del seu contingut cultural. “Contribueixen de forma destacada a estrènyer vincles entre els nostres pobles, a apropar-nos i a conèixer-nos millor”.

Finalment, ha ofert la seva col·laboració perquè aquesta Setmana d’Israel tingui continuïtat l’any vinent.

Lleida, 18 de març de 2014
 

Per a més informació:Maricel Pujol (606.041.875)

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat