L’espectacularitat dels paisatges cromàtics dels camps de presseguers tornen a lluir amb l’‘Aitona a la tardor’

Aitona_en_tardor_01

Aitona_en_tardor_02

Aitona_en_tardor_03

Amb el hahstag #AitonaenTardor els visitants gaudiran de diferents propostes lúdiques i culturals on destaca l’espectacle cromàtic, visual i sensorial que ofereixen els camps del municipi durant aquesta estació de l’any

La diputada i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha presentat aquest dimecres en roda de premsa la jornada ‘Aitona a la tardor’, que tindrà lloc el dia 7 de novembre. La presentació ha comptat també amb la participació de la representant de l’Associació de Dones d’Aitona, Elena Vidal; la representant d’Oncolliga, Rosa Farré, i la productora local i propietària d’una casa rural, Fina Roca.

 

Com cada any, l’Ajuntament d’Aitona referma la seva aposta per seguir ampliant, diversificant i nodrint de nou contingut el projecte de Fruiturisme amb l’objectiu de dignificar i difondre arreu del territori la singularitat i els actius naturals i patrimonials del municipi.

 

Aquesta campanya de promoció turística tornarà a oferir un programa d’activitats lúdiques i culturals i de visites pels camps de presseguers aitonencs i pel patrimoni local, enfocat a donar a conèixer i difondre de la mà dels pagesos i guies locals el tresor natural únic del qual gaudeix Aitona i el Baix Segrià durant els mesos de tardor.

 

Com a gran novetat, enguany s’endega un concurs d’Instagram amb un premi de 100 € per a la fotografia guanyadora. En aquest sentit, Rosa Pujol ha destacat que “després d’un 2020 marcat i condicionat per la pandèmia enguany #AitonaEnTardor torna amb les piles carregades i amb energies renovades. Tenim moltes ganes i molta il·lusió dipositades en aquesta campanya, i esperem que el visitant en gaudeixi plenament”.

 

A més, ha recordat que s’ofereixen “diferents propostes per a tots els públics i edats, que van des de les ja cèlebres visites guiades fins a rutes de caràcter lliure, passant per parades de productors locals, activitats infantils, caminades o concursos”.

 

Finalment, Rosa Farré ha explicat que la participació d’Oncolliga, a través de les associacions de dones, en activitats com la d’Aitona ha d’ajudar “en un projecte per a una radioteràpia precisa i segura”, que incorpora un làser a l’aparell de radioteràpia de l’Hospital Arnau de Vilanova que detecta els moviments del pacient mentre es fan les sessions i atura l’anàlisi”. Això, segons Farré, agilita les sessions, especialment amb la gent gran “a la qual costa més estar-se quieta durant una bona estona”.

 

El programa #AitonaenTardor comptarà amb propostes com les següents:

  • Concurs fotogràfic a Instagram.
  • Visites turístiques amb pagesos i guies locals a través dels camps amb fulla de tardor i a l’entorn patrimonial d’Aitona (jaciment arqueològic del poblat Genó).
  • Fira de productors locals amb venda de productes de proximitat.
  • Caminada solidària contra el càncer.
  • Masterclass de zumba.
  • Rutes lliures per l’entorn natural d’Aitona.
  • Activitats infantils amb caravana de ruquets i jocs grans de fusta.
  • Punt d’informació de Turisme i del projecte “Apadrina un arbre fruiter”.
  • Jornada de portes obertes a la cova del Pare Palau.

 

Lleida, 27 d’octubre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat