Les Trial Running Series Lleida creixen fins a onze curses amb el suport de la Diputació

Circuit_series_Trail_SLI

Les Trail Running Series Lleida creixeran de nou a onze curses en la seva quarta edició, que ha estat presentada aquest dilluns a la Diputació de Lleida

Les dues proves que s’incorporen com a novetat en aquesta edició són: la 1km Vertical d’Àger i la I Trail de Montpedró d’Alfarràs.

L’acte de presentació ha comptat amb la participació del diputat provincial, Paco Cerdà, i dels organitzadors del circuit, Ivan Espílez i Kike Borrás, així com del patrocinador, el gerent de Llemosacars, Enric Santacana.

Aquest circuit es va crear l’any 2013 amb l‘objectiu de promocionar aspectes d’interès cultural, històric, gastronòmic o natural dels llocs on se celebra cada prova; diversificar l’oferta de curses populars amb unes proves diferents; oferir una alternativa a les curses populars d’asfalt, basades en gaudir del recorregut més que en el resultat, i fomentar les curses de muntanya al nostre territori.

El diputat Paco Cerdà ha afirmat que la Diputació de Lleida vol continuar donant suport a aquesta mena d’iniciatives que combinen a la perfecció la pràctica de l’esport amb la promoció del territori.
Aquest any, els organitzadors han programat onze proves amb recorreguts que combinen desnivells i un terreny de camins i pistes com alternativa a l’asfalt:

• IV Nit Trail Running Montoliu de Lleida (el 20 de febrer)
• I Km. Vertical d’Àger
• IV Trail Via Romana d’Àger i IV Trail Vall d’Àger
• III Fruit Trail Aitona
• IV Trail Running Raimat
• V Trenkacames de Rosselló
• I Trail de Montpedró d’Alfarràs
• III Pujada a Sant Jordi de Camarasa
• III Nit Trail Clos Pons de l’Albagés
• V Tossals d’Almatret
• II de l’Aiguabarreig a Montmaneu de la Granja d’Escarp (el 25 de setembre)

Les proves estan obertes a tots els atletes, amateurs i professionals, que els agradi l’esport i la natura. El lema de Trail Running Series és “Descobreix el territori lleidatà amb l’esport”.

Les proves tenen diferents nivells, però amb el denominador comú que són assequibles i que, per damunt d’obtenir marques, el que es busca és que els participants gaudeixin de l’entorn natural i d’altres atractius de les diferents zones, com poden ser indrets d’interès cultural o artístic, paratges naturals o gastronomia.

Es confeccionarà una classificació amb la suma dels punts obtinguts a cada prova i es premiarà la fidelitat dels participants amb uns obsequis. L’any passat, es van inscriure fins a 2.000 esportistes a totes les curses. En aquesta edició es vol aconseguir poder arribar als 2.500 corredors.

Les Trail Running Series Lleida també tenen el seu vessant solidari. Es destina part de les inscripcions al projecte solidari “Vacances en Pau” de Sahara Ponent, que consisteix en l’acolliment de nens i nenes sahrauís per part de famílies lleidatanes durant les mesos d’estiu.

Lleida, 15 de febrer de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat