Les salines de Gerri de la Sal, Peralta de Calasanz i Vilanova de la Sal, presents a la 5a Fira de la Sal de les Avellanes

Fira_Sal_03

Fira_Sal_04

Fira_Sal_02

Fira_Sal_01

Se celebrarà els dies 30 i 31 d’octubre i es complementarà amb activitats culturals, gastronòmiques i lúdiques

 

El vicepresident Ferran Accensi ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la 5a Fira de la Sala de les Avellanes, Sal Art, que se celebrarà en aquest municipi de la Noguera els dies 30 i 31 d’octubre. Accensi ha estat acompanyat de l’alcaldessa de les Avellanes, Lídia Ber, i de la regidora de Cultura, Ana Belén Molins.

 

Segons ha explicat Ana Belén Molins, la fira iniciarà els actes el dissabte, 30 d’octubre amb un concert a l’església de Santa Maria de les Avellanes a càrrec de Joe Psalmist & The Gospel Train, emmarcat dins dels festival Itinera Parlem (18.00 hores).

 

El gruix de les activitats tindrà lloc durant el diumenge, 31 d’octubre, amb l’obertura del Mercat de la Fira a la plaça Major (9.30 hores) i la participació de salinaires de les salines de Gerri de la Sal, les salines de Peralta de la Sal de Peralta de Calasanz, i de la salina de Priva, de Vilanova de la Sal.

 

Des de l’àmbit cultural, la fira oferirà la possibilitat de visitar l’exposició d’Antoni Camarasa i Jordi Marcos, a la sala d’actes de l’Ajuntament, una exposició de Jesús Sanuy, a l’ermita de Sant Roc, així com una exposició de l’Associació d’Amics dels Tractors Antics de Ponent.

 

Sal Art també brindarà la possibilitat de veure una intervenció escultòrica d’Erik Schmitz; una trobada Urban Sletchers Lleida, l’anomenat Toc de Fusta amb l’Atelier, així com jocs tradicionals; una activitat a l’Espai Orígens sota el títol Tastets de Prehistòria i les activitats al Centre de Dinamització de Tartareu.

 

Lídia Ber ha destacat que aquesta és l’única fira de Catalunya dedicada a la sal, i que el municipi de Vilanova de la Sal té una de les salines més antigues del país. Durant la seva intervenció també s’ha referit a la promoció de productes de proximitat i qualitat que s’oferirà en algun dels 30 expositors que estaran presents a la fira.

 

Per la seva banda, Ferran Accensi ha recordat la importància que municipis com les Avellanes tirin endavant una fira com aquesta que la fa única, i ha felicitat l’organització per creure en un projecte que ajuda a la sostenibilitat dels pobles petits del territori.

 

La fira completarà les seves activitats amb la inauguració oficial a les 11.00 hores, a càrrec del president de la Diputació, Joan Talarn; una visita guiada a l’església de Santa Maria de les Avellanes (11.30 hores), i un tast-maridatge de plats cuinats amb plantes silvestres i vins biodinàmics de la Gravera.

 

Lleida, 27 d’octubre de 2021

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat