Les obres del nou CAP de Tàrrega finalitzaran en 18 mesos

CAP_Tàrrega_02

CAP_Tàrrega_04

CAP_Tàrrega_03

CAP_Tàrrega_01

El president, Joan Talarn ha fet aquest dilluns una visita d’inici d’obres de les futures noves instal·lacions que compten amb un pressupost de 4,14 M€

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat de Salut Pública, Òscar Martínez, ha fet aquest dilluns una visita d’inici d’obres del CAP de Tàrrega.

 

En la visita també hi ha participat el gerent de la Regió Sanitària de Lleida, Raúl Llevot; l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan; el gerent territorial de l’ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran, Alfons Segarra; la directora d’Atenció Primària Lleida, Pilar Vaqué, regidors de l’Ajuntament; diferents responsables del sector sanitari de les comarques de Lleida i responsables de les obres.

 

Està previst que aquestes finalitzin en 18 mesos i compten amb un pressupost de 4,14 M€. La Diputació de Lleida finançarà el cost mentre que el Servei Català de la Salut aportarà uns altres 220.000 € per a equipar les instal·lacions, segons el conveni de col·laboració en què també participen l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’Ajuntament de Tàrrega.

 

L’actuació contempla la reforma de 650 metres quadrats de l’edificació existent i l’ampliació incorporant 1.100 metres quadrats dels terrenys adjacents cedits pel consistori. Part d’aquesta superfície correspon a l’actual àrea d’aparcament, la qual es redissenyarà per integrar-la al projecte.

 

Durant la seva intervenció, Joan Talarn ha assenyalat que “les pròpies alcaldies, en les visites que realitzem al territori, ens assenyalen que disposar de bons serveis en matèria de salut és una de les claus per a evitar que algunes famílies marxin, d’aquí que s’estan multiplicant arreu les inversions municipals que tenen a veure amb el manteniment del benestar saludable de les persones”. Així, ha remarcat que “és positiu i necessari que la Diputació els doni el missatge de tranquil·litat de què disposaran dels fons per a fer efectius aquests projectes. Per fer-nos una idea de la importància que atorguem a la salut de les persones, l’Àrea de Salut Pública de la Diputació suposa un 15% del pressupost d’enguany de la Diputació, amb 23,5 milions d’euros”.

 

Ha afegit que la Diputació repeteix el pla anual de 5 milions per a despesa corrent en matèria de Salut, com son les despeses de funcionament i manteniment dels consultoris locals, “i hem generat un nou Pla per a Inversions de 30 milions d’euros tres anys a les inversions relacionades amb el món de la salut: inversions en matèria d’aigua, sanejament, equipaments sociosanitàries… dels nostres municipis”, ha acabat dient.

 

De la seva banda, l’alcaldessa de Tàrrega, ha remarcat que “es tracta d’un dia històric perquè aquest és un projecte de ciutat llargament esperat”.

 

Al CAP de Tàrrega -que es va construir l’any 1992-  hi treballen 120 professionals. La nova ampliació donarà servei a una població d’unes 40.000 persones.

 

Lleida, 16 d’octubre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat