Les Escoles Especials de la Diputació presenten el seu segon capgròs, batejat pels alumnes amb el nom de ‘Pep’

capgros1

capgros2

capgros3

capgros4

Aquesta iniciativa dona continuïtat al bateig, l’any passat, de la primera capgrossa del centre, ‘Fina’, amb la qual es va celebrar la primera festa major

Les Escoles Especials Llar de Sant Josep de la Diputació de Lleida han batejat aquest  divendres el seu segon capgròs del centre, que ha rebut el nom de ‘Pep’ després d’una votació en la qual han participat els alumnes. ‘Pep’ s’uneix així a la comunitat educativa i a ‘Fina’, la primera capgrossa que va ser batejada l’any passat coincidint amb la celebració de la primera edició de la festa major del centre impulsada per l’equip directiu.

La coordinadora general de la Diputació, Cèlia Argilés, i Oriol Maurici, el professional més jove de l’escola, han apadrinat “el nou integrant de la vostra comunitat educativa i social”, tal com ha assegurat el president de la Diputació, Joan Talarn, en l’acte en el qual han participat, a més de la comunitat educativa, el diputat de Recursos Humans, Jordi Verdú.

En l’acte de presentació, els alumnes de les Escoles Especials han realitzat una dansa del cavallet, els dos capgrossos han fet una ballada de capgrossos amb uns altres de cedits per l’Ajuntament de les Borges Blanques. A més, el mestre geganter Jordi Arnau ha explicat el procés de creació de ‘Pep’, en el qual han participat els alumnes del centre.

Talarn ha felicitat la comunitat educativa de les Escoles Especials “per aquesta nova companyia i per ser creatius en la cerca de la felicitat i la cohesió de tots els integrants d’aquest centre tan especial per a la Diputació de Lleida”.

Amb aquesta iniciativa es vol propiciar un treball multidisciplinari amb la implicació de tots els professionals del centre, i en el qual puguin participar tots els alumnes, des dels més petits (4 anys) fins als més grans, alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI) d’entre 18 i 21 anys.

El procés d’elaboració ha tingut en compte aquells alumnes amb necessitats educatives especials que requereixen d’un treball manipulatiu, sensorial  i vivencial especial, amb la voluntat d’endinsar els alumnes en les tradicions de la cultura catalana, conèixer els orígens de la tradició i oferir els capgrossos a l’Ampa de l’escola per poder participar en diferents festes majors de les contrades de Lleida.

El projecte contempla elaborar dos capgrossos més al llarg dels cursos 2023-2024 i 2024-2025.

Lleida, 28 d’abril de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat