Les Escoles Especials de la Diputació bategen el seu capgròs amb el nom de ‘Fina’

Cap-gros_Escoles_Especials_02

Cap-gros_Escoles_Especials_04

Cap-gros_Escoles_Especials_03

Cap-gros_Escoles_Especials_01

Una iniciativa que té continuïtat amb la celebració, per primera vegada, de la seva Festa Major

 

Les Escoles Especials Llar de Sant Josep de la Diputació de Lleida han batejat aquest  dijous el seu nou i primer capgròs amb el nom de ‘Fina’, coincidint amb la celebració de la primera edició de la Festa Major del centre impulsada per l’equip directiu. El president de la Diputació, Joan Talarn, ha estat el padrí de la ‘Fina’, i a l’acte han participat, a més de la comunitat educativa, el diputat de les Escoles Especials, Francesc Sabanés, els vicepresidents Jordi Latorre i Estefania Rufach, i el diputat de Recursos Humans, Jordi Verdú.

 

La finalitat del projecte és poder celebrar la Festa Major de les Escoles Especials i es pretén que cada any, pels volts de Sant Josep, se celebri a l’escola una rua per la Caparrella amb una ballada dels capgrossos conjuntament amb un grup de tabalers i tabaleres, que estarà compost pels mateixos alumnes que ho treballaran a l’aula de música. En l’acte de presentació i bateig ha participat l’Esbart Dansaire Sícoris.

 

Amb aquesta iniciativa es vol propiciar un treball multidisciplinari amb la implicació de tots els professionals del centre, i en el qual puguin participar tots els alumnes, des dels més petits (4 anys) fins als més grans, alumnes del Programa de Formació i Inserció (PFI), d’entre 18 i 21 anys.

 

Talarn ha felicitat la comunitat educativa de les Escoles Especials “per aquesta nova companya i per crear una Festa Major, que és un dels esdeveniments que ajuden a fer comunitat”.

 

El treball tindrà en compte aquells alumnes amb necessitats educatives especials que requereixen d’un treball manipulatiu, sensorial  i vivencial especial, així com endinsar els alumnes en les tradicions de la cultura catalana, conèixer els orígens de la tradició, i oferir els capgrossos a l’Ampa de l’escola per poder participar en diferents festes majors de les contrades de Lleida.

 

El projecte contempla elaborar tres capgrossos més al llarg dels tres següents cursos 2022-2023, 2023-2024 i 2024-2025.

 

Lleida, 28 d’abril de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat