Les Avellanes presenten la Fira de la Sal amb el suport de la Diputació de Lleida

Fira_Sal_Avellanes_001_sli

Presentació de la Fira de la Sal de les Avellanes

La fira pretén donar a conèixer les salines i els barrancs de sal de les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal combinant activitats d’observació del cel del Montsec

El municipi de les Avellanes organitzarà els dies 29 i 30 d’octubre, la primera edició de la Fira de la Sal amb l’objectiu de donar a conèixer la seva història, el seu entorn i tot el patrimoni de la sal i les salines.

La fira rep el nom “Entre la sal i el cel”. El municipi de les Avellanes està format per quatre nuclis: les Avellanes, Santa Linya, Tartareu i Vilanova de la Sal, tots ells tenen barrancs de sal que, tal i com ha afirmat l’alcaldessa Lídia Ber pretenen promoure a través d’aquesta fira.

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la fira comptant amb la presència de la vicepresidenta segona, Rosa Pujol; de l’alcaldessa de les Avellanes, Lídia Ber, i dels regidors de l’Ajuntament de les Avellanes i Santa Linya, Miquel Marcelino i Mercè Badia.

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida, Rosa Pujol, ha explicat que amb la col·laboració del Patronat de Turisme i de la marca Ara Lleida s’ha organitzat un concurs de fotografies a Instagram amb el hashtag  #lesavellanesAralleida premiant la millor fotografia que plasmi l’experiència d’estar entre la sal i el cel.

El dissabte 29 es dóna el tret de sortida a aquesta fira. A les sis de la tarda s’ha organitzat una xerrada col·loqui a càrrec del president del comitè científic del Geoparc de Catalunya central, Josep M. Mata Perelló, amb el títol “Voltant pels paisatges geològics de Catalunya: Salines”. Posteriorment, està previst un guiatge astronòmic des del salí de Privà de Vilanova de la Sal. Els interessats podran realitzar les primeres fotografies nocturnes del cel starlight de la Serra del Montsec.

El diumenge 30 d’octubre el programa de la fira inclou diverses activitats i tallers per promoure els productes de proximitat i fer difusió del seu patrimoni cultural, com parades amb productes artesanals i de km0 o tallers de manualitats infantils, sempre de productors locals.

També destaca el taller que ha organitzat el Centre de Dinamització del Patrimoni Històric, Natural i Rural de Tartateu “Locum Castrum – camperols, monjos i cavallers”.

Finalment, afegir que està previst un dinar de germanor solidari a favor de l’Associació Estel de Balaguer.

Lleida, 26 d’octubre de 2016

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat