Les alcaldies de la Cerdanya destaquen els canvis en els criteris de discriminació positiva en els ajuts de la Diputació

Martinet_01

Martinet_02

Lles_02

Lles_01

prats i sansor

bellver

El president, Joan Talarn, visita aquest dimarts els municipis de Lles de Cerdanya, Montellà i Martinet, Bellver de Cerdanya i Prats i Sansor

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, visita aquest dimarts els municipis de Lles de Cerdanya, Montellà i Martinet, Bellver de Cerdanya i Prats i Sansor, pertanyents la comarca de la Cerdanya.

Talarn ha iniciat el seu periple a l’Ajuntament de Lles de Cerdanya, on ha estat rebut per l’alcalde, Daniel Olivera, ha mantingut una reunió de treball i han visitat el mirador i el poble de Travesseres.

Posteriorment, s’ha desplaçat fins a Montellà i Martinet, on s’ha reunit amb l’alcalde, Josep Castells, a l’Ajuntament.

Les alcaldies de la Cerdanya valoren positivament el canvi de tendència en la inversió de la Diputació gràcies als plans econòmics i els criteris de discriminació positiva, que suposen multiplicar per tres les aportacions de la Diputació de Lleida als projectes municipals.

“La combinació de plans de Salut, de Cooperació i de Camins, entre altres, ajuden a desfer un sentiment d’abandonament històric que el Pirineu mantenia respecte de la plana, al temps que respectem la capacitat de decisió de cada alcaldia per tal d’invertir aquests diners en els projectes que consideren més prioritaris per cada municipi”, ha afirmat Talarn.

Talarn s’ha referit també a la inversió que s’està fent en boscatge, a les calderes de biomassa que hi ha repartides pel territori. “És un fet global per tot el territori de Lleida aquest aprofitament de la bioeconomia, de l’aprofitament dels subproductes que ens dona el bosc o la ramaderia i fer-ne un ús o una extracció que en doni un suport econòmic”.

A la tarda es desplaça fins a Bellver de Cerdanya, on serà rebut per l’alcaldessa, Laia Serra, mantindrà una reunió de treball i visitarà la ubicació de la parada de l’autobús.

Joan Talarn finalitza la seva estada a la comarca de la Cerdanya visitant Prats i  Sansor, de la mà del seu alcalde, Xavier Picas, amb qui mantindrà una reunió de treball i visitarà l’espai lúdic per a la gent gran i la rectoria.

Lleida, 20 de setembre de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat