Les activitats literàries protagonitzen l’Aplec del Castell del Remei 2017

Aplec_Castell_Remei_001_WEB

Presentació de l'Aplec del Castell del Remei a la Diputació de Lleida

Aplec_Castell_Remei_001_SLI

La tradicional celebració coincideix aquest any amb la Diada de Sant Jordi

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dijous la presentació del tradicional Aplec del Castell del Remei que aquest any se celebrarà diumenge, 23 d’abril, coincidint amb la Diada de Sant Jordi.

La presentació ha comptat amb la participació del diputat i alcalde de Penelles, Eloi Bergós; de la regidora Mar López-Pinto, i de la directora de Comunicació de Tomàs Cusiné, Mireia González.

El diputat i alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha destacat el valor que aporta el Castell del Remei a Penelles, “un espai que actua com a nexe d’unió d’un conjunt de pobles de la plana d’Urgell”.

La cap de Comunicació de Tomàs Cusiné, Mireia González, ha explicat que el fet que l’Aplec coincideixi amb la Diada de Sant Jordi donarà un caràcter molt més literari a les activitats. Hi haurà parades de venda de roses i llibres a la façana del castell, s’instal·larà a La Pineda del Castell una biblioteca infantil a l’aire lliure i es farà una sessió de contes entre vinyes on s’explicaran relats per a infants sobre com s’elabora el vi.

També s’organitzarà un Aplec literari al Castell del Remei, apadrinat per Josep Vallverdú, amb la lectura de poemes inèdits a càrrec dels seus autors: Eduard Batlle, Josep Borrell, Xavier Macià, Àngels Marzo, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-Valldaura, Eduard Sanahuja, Jaume Suau i Àlex Susanna.

La cita començarà a les deu del matí, amb l’arribada dels vehicles històrics davant del celler. A la plaça del Castell, s’instal·larà el mercat d’artesans i productes de proximitat. Els visitants també podran gaudir de passejades en carruatge de cavalls, de les visites guiades al santuari i al celler i de l’exhibició i navegació de modelisme naval al Llac de la finca.

A més de les exposicions de pintura i dibuix dels Grans mestres lleidatans del segle XX i del valor de les banquetes arbrades, els visitants podran participar en una activitat d’iniciació al paleotraining o gaudir amb el carrusel aeri d’avionetes.

La jornada finalitzarà amb un vermut popular amb música a càrrec del duo de veu i piano Tui Higgins i Victor Alba i la tradicional Missa dominical al Santuari Verge del Remei.

La regidora  Mar López-Pinto ha remarcat que l’Ajuntament de Penelles promou el turisme local i la recuperació del Castell del Remei com un espai dinamitzador que forma part del municipi.

Totes les persones que vagin vestides de blanc rebran de regal un mocador per recrear el tradicional aplec de principis del segle XX.

 

Lleida, 13 d’abril de 2017

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat