Les 19 empreses que han participat a la Jornada de Finançament han negociat 3,5 M€

Jornada_finançament_01

Jornada_finançament_02

Jornada_finançament_03

Organitzada amb l’objectiu d’apropar al teixit empresarial del territori recursos per endegar i consolidar projectes de negoci, ha comptat amb la participació de les entitats financeres ENISA i CDTI

 

La Cambra de Comerç de Lleida ha acollit aquest dimecres la jornada de finançament amb les entitats financeres ENISA i CDTI, organitzada conjuntament per GLOBALleida, Àrea d’Emprenedoria i Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Paeria de Lleida, amb l’objectiu d’apropar al teixit empresarial del territori recursos per endegar i consolidar projectes de negoci.

 

El director del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Ramon Boixadera, i la regidora de Promoció de la Ciutat, de l’Ajuntament de Lleida, Pilar Bosch, acompanyats pel president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, i dels representants de les entitats convidades, Carlos Franco, responsable d’Assessorament de l’Àmbit Agroindustrial de CDTI, i Carolina Rodríguez, responsable de Promoció d’ENISA, han estat els encarregats de donar la benvinguda als participants a la Jornada.

 

En la seva intervenció, Ramon Boixadera ha destacat la importància d’oferir aquest servei de finançament “que té com a objectiu facilitar l’accés al finançament a les empreses del conjunt del territori. Es tracta d’un servei molt demandat per les empreses que permet posar en contacte empreses i entitats de finançament que no tenen seu a Lleida i, amb el qual l’empresari pot conèixer en detall el vehicle financer que més s’adapta al seu projecte empresarial per tal de tenir més opcions d’aconseguir finançament. És un dels serveis del catàleg que ofereix el Patronat a través de la xarxa de Punts d’Atenció GLOBALleida”.

 

Els projectes que es presenten avui han de servir per transformar el teixit empresarial i impulsar la capacitat productiva, contribuint  així en el projecte de transformació econòmica del conjunt del territori, en el qual treballa la Diputació, basat en nous models de negoci competitius i sostenibles d’economia verda, circular i altament digitalitzada”, ha afegit. Boixadera ha finalitzat recordant que “organitzar aquest tipus de jornada per acostar el finançament a les empreses és vital per millorar el desenvolupament i la competitivitat del nostre teixit empresarial”.

 

La jornada ha començat  amb una xerrada informativa en la qual els representants de les entitats financeres ENISA i CDTI han presentat les principals línies i novetats financeres a les quals poden optar i han explicat les característiques dels diferents tipus de productes de què disposen i, als beneficiaris als quals s’adrecen, que en aquest cas són empreses/emprenedors que tinguin algun projecte empresarial innovador, de recerca o desenvolupament de producte.

 

Després de la sessió informativa, de les 19 empreses inscrites, 9 empreses han demanat  entrevistar-se amb els representants de CDTI i d’ENISA. Els projectes que han plantejat aquestes empreses suposen una inversió total superior als 7 milions d’euros, per als quals han sol·licitat un finançament al voltant dels 3,5 milions.

 

Pel que fa a la distribució territorial, les empreses inscrites són majoritàriament del Segrià (50%), i amb menys participació de l’Urgell (12,5%), Pla d’Urgell (12,5%), Noguera (12,5%) i la Segarra (12,5%). Els projectes presentats provenen dels sectors: agrícola, industrial, TIC i serveis

 

Des del 2013, a través del servei de Finançament de GLOBALLEIDA, més de 340 empreses del territori han generat un volum negociat amb les diferents entitats de crèdit publicoprivades superior als 39 M€.

 

Informació sobre les entitats convidades a la Ronda de Finançament

 

Empresa Nacional de Innovación, SA (ENISA): empresa de capital públic, adscrita al Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme a través de la Direcció General d’Indústria i de la PIME, proporciona finançament a llarg termini a emprenedors i empreses amb capacitat de desenvolupar models de negoci viables i innovadors. Aquest finançament no exigeix més garanties que les del propi projecte empresarial, amb imports des de 25.000 € fins a 1.500.000 €.

 

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI): és una entitat pública empresarial dependent del Ministeri d’Economia i Competitivitat (MINECO). La seva missió és contribuir al canvi de model econòmic donant suport a les empreses en els seus desenvolupaments tecnològics per a la creació de nous processos, productes i serveis, o la millora substancial corresponent. Ofereix una atenció integral a l’empresa innovadora, tant en l’àmbit de finançament, internacionalització i altres serveis de valor afegit.

 

El CDTI ofereix una àmplia gamma d’instruments financers adaptats a cadascuna de les etapes de vida de les empreses innovadores (des de la fase de creació fins al creixement competitiu) i engloba activitats de recerca industrial, desenvolupament experimental i innovació tova. Part d’aquests instruments financers gaudeixen del suport de fons europeus a través del Fons Tecnològic.

 

Lleida, 22 de novembre de 2023

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat