L’equip Team Bici3.0 Bikepark Vila-sana participa en la cursa de ciclisme de muntanya més dura del món a Sud-àfrica

L’equip està format pels ciclistes de Mollerussa, Marc Tugues, i de Tàrrega, Pere Esqué, que prendran part a l’Absa Cape Epic entre el 17 i el 24 de març

El vicepresident tercer de la Diputació, Jordi Latorre, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de l’equip Team Bici3.0 Bikepark Vila-sana, format pels ciclistes de Mollerussa, Marc Tugues, i de Tàrrega, Pere Esqué, que prendran part a l’Absa Cape Epic a Sud-àfrica, entre els dies 17 i 24 de març, en la que està considerada la cursa més important del món en bicicleta de muntanya. La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida.

La Cape Epic és una cursa de ciclisme de muntanya per equips de dues persones que es realitza anualment al Cap Occidental, Sud-àfrica, i està acreditada per la Unió Ciclista Internacional. Una de les característiques de la cursa és que els equips han de córrer junts durant tot el recorregut. La cursa es divideix en etapes diàries i se sumen tots els temps.

Marc Tugues, de 33 anys, és propietari de Bikepark i entrenador de BMX. Entre els seus resultats esportius més destacats hi ha la participació a la Titan Desert de 2010, la Transalp 2011, els 5.000 km entre el Polar Àrtic i Mollerussa de 2014, o la participació a l’Epic Cape de 2018, on va finalitzar en la 132a posició.

Pere Esqué, de 42 anys, propietari d’una botiga de bicicletes a Tàrrega, ha participat a la Volcat i debuta, per primera vegada, a la cursa sud-africana.

Durant la seva intervenció, Jordi Latorre ha dit que la Diputació, a través de l’Ara Lleida’, dona suport a aquesta iniciativa perquè ajuda a promocionar l’esport pel món i dona visibilitat al territori.

Per la seva banda, Marc Tugues ha explicat que la Cape Epic és l’única cursa de muntanya que la Unió Ciclista Internacional (UCI) considerada ‘hors categorie’, o sigui, fora de categoria, igual que ho estan qualificats el Tour de França, la Vuelta i el Giro per les competicions en ruta. També ha comentat que espera que la competició se celebri en sec –com està previst– ja que en cas de pluja, i tenint en compte que les primeres etapes són properes a la costa, provocaria que caiguessin tempestes, la qual cosa dificultaria en excés el desenvolupament de les etapes.

Peré Esqué ha afirmat que participar en una cursa com aquesta és el somni de qualsevol ciclista de BTT i que espera que l’estratègia que planificaran en cada etapa els permeti finalitzar la competició, tenint en compte que hi ha trams de tot tipus, on cadascun és més especialista.

La cursa s’iniciarà amb una etapa pròleg amb sortida i arribada a Cape Town el dia 17 de març. Les etapes previstes són les següents:

  • Etapa pròleg: Cape Town-Cape Town (21 km i 600 metres de desnivell)
  • Etapa 1: Hermanus-Hermanus (112 km i 2.700 metres de desnivell)
  • Etapa 2: Hermanus-Oak Valley Estate (86 km i 2250 metres de desnivell)
  • Etapa 3: Oak Valley Estate-Oak Valley Estate (103 km i 2800 metres de desnivell)
  • Etapa 4: Oak Valley Estate-Oak Valley Estate (43 km i 1000 metres de desnivell)
  • Etapa 5: Oak Valley Estate-Stellenbosch (100 km i 2850 metres de desnivell)
  • Etapa 6: Stellenbosch-Stellenbosch (103 km i 2800 metres de desnivell)
  • Etapa 7: Stellenbosch-Val De Vie, Paarl (70 km i 1800 metres de desnivell)

La cursa serà de 624 km amb 16.650 metres de desnivell positiu, dura vuit dies amb 750 parelles inscrites de 50 països. La Absa Cape Epic atrau l’elit de ciclistes de muntanya professionals de tot el món, com per exemple els ex professionals del ciclisme en ruta catalans Josep Hermida i Joaquim Rodríguez, així com les millors parelles de la classificació mundial de la BTT.

 

Lleida, 6 de març de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat