L’emoció de la final de la Copa del Món de Canoe Eslàlom torna a la Seu d’Urgell

FINAL DEL MON CANOE1

FINAL DEL MON CANOE2

FINAL DEL MON CANOE3

El Parc Olímpic del Segre acollirà del 2 al 4 de setembre l’última competició de la temporada 2022 d’aquest trofeu, en les modalitats de Caiac Individual, Canoa Individual i Extreme Caiac, totes les disciplines en homes i dones.

Es preveu la participació d’un total de 220 palistes de 35 països amb un total de 359 sortides d’embarcacions. El diputat Jordi Verdú celebra que la competició torni a obrir les portes al públic després que l’any passat fos a porta tancada a causa de les restriccions per la pandèmia.

Avui s’ha presentat a la Sala de Prema de la Diputació de Lleida les proves finals del circuit de la Copa del Món de Canoe Eslàlom, que tindrà lloc del 2 al 4 de setembre, al Parc Olímpic del Segre. Aquestes curses són un gran esdeveniment esportiu a la capital de l’alt Urgell i és especialment destacat el fet que aquesta edició 2022 es tornarà a fer la prova oberta al públic pel que s’espera omplir el Parc del Segre, com en anteriors edicions. Les restriccions motivades pel protocol Covid va obligar a fer la darrera edició 2021 a porta tancada. Per altra banda, la cerimònia d’inauguració es farà al centre de la Seu el dimecres dia 31 a les 20h.

El diputat Jordi Verdú, ha afirmat que “des de la Diputació celebrem que l’activitat esportiva torni a la Seu i a més oberta al públic i de manera gratuïta de tal manera que els esportistes tornin a sentir l’escalf d’una ciutat amb moltíssima tradició en els esports d’aigües braves”.

Per la seva banda, Francesc Viaplana, alcalde de la Seu d’Urgell, ha explicat que “aquesta copa del món referma la voluntat de seguir en el més alt nivell esportiu amb la 20ª edició que a més és la darrera del circuit 2022, en la qual es coneixeran els millors esportistes de la temporada. Coincideix amb el 30 aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i clarament, més important que l’efemèride, és que després de tant de temps seguim estant al capdavant en un primer nivell esportiu de talla mundial amb les Copes del Món que portem organitzades i els Campionats del Món que cada 10 anys fem a la Seu”.

Meritxell Rodríguez, directora del Parc Olímpic del Segre, ha explicat que “dels 13 esportistes de la selecció espanyola destaquen Maialen Chourraut que torna després d’una lesió que l’ha condicionat els darrers mesos i també a nivell local el palista de la Seu Miquel Travé que participarà tant en caiac com en canoa y l’esportista de Ponts Laia Sorribes que està en un bon moment de forma”.

Una cita que arriba després de visitar les ciutats europees de Praga (República Txeca) del 10 al 12 de juny, Cracòvia (Polònia) del 17 al 19 de juny, Ljubljana (Eslovènia) del 24 al 26 de juny i serà també a Pau (França) del 26 al 28 d’agost per acabar a la Seu d’Urgell.

Està previst que la final del circuit aglutini fins a 220 palistes provinents de 35 països, amb un total de 359 sortides d’embarcacions. Espanya estarà representada per 13 piragüistes.

Lleida, 22 d’agost de 2022

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat