L’economista Ramon Tremosa presenta el seu llibre ‘Què fan els bancs centrals!’ a la Diputació

Llibre_Tremosa01

Llibre_Tremosa02

El vicepresident Jordi Latorre participa en la presentació del llibre, que fa un crit d’alerta contra la política dels bancs centrals, amb l’assistència del vicepresident Ferran Accensi

La Sala d’Actes de la Diputació de Lleida ha estat aquest dimarts l’escenari de la presentació del llibre ‘Què fan els bancs centrals!’, de l’economista Ramon Tremosa.

L’acte ha comptat amb la participació del vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, del president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, de l’economista Ramon Morell, a banda de l’autor del llibre. També ha assistit el vicepresident quart de la Diputació, Ferran Accensi.

Latorre ha destacat la figura de Tremosa apuntant que “és tot un referent que durant molts anys ha estat treballant al cor de la Unió Europea fent una feina molt productiva per a tots nosaltres. Ha participat en fòrums econòmics i influint en la construcció d’aquesta Unió Europea en la que ara ens trobem”.

Sota el títol ‘Què fan els bancs centrals!’, l’autor fa un crit d’alerta contra la política dels bancs centrals i parla sobre la injecció massiva de diners i el deute més alt de la història. A partir de la seva experiència personal des del Parlament Europeu, que li permet conèixer bé els principals bancs centrals del món, Tremosa explica en quin moment ens trobem i què es pot esperar de la nova política monetària, la qual considera que està més influïda que mai per la classe política. Tremosa també posa l’accent en el nou autoritarisme polític que emergeix en països com els Estats Units o el Brasil i que amenaça els bancs centrals.

Ramon Tremosa, que és professor d’Economia a la Universitat de Barcelona, va ser diputat al Parlament Europeu pel Partit Demòcrata Europeu Català. És llicenciat en Ciències Econòmiques per la UB, i posteriorment es va doctorar amb una tesi referida a l’impacte de la política monetària sobre els resultats empresarials en la manufactura catalana (1983-1995). També és autor dels llibres ‘L’Europa que han fet fracassar’, ‘Let Catalonia Vote’ i ‘Cinquanta són cinquanta’.

 

 

 

Lleida, 17 de desembre de 2019

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat