Latorre felicita Alpicat per la culminació d’una obra emblemàtica amb la remodelació del nucli històric i el nou Ajuntament

Diputació Alpicat-1

Diputació Alpicat-2

Diputació Alpicat-3

Diputació Alpicat-4

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida ha participat en l’acte inaugural de l’actuació, celebrat a la plaça de l’Església.

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha participat aquest dissabte la inauguració de les obres de remodelació del nucli històric d’Alpicat, una obra emblemàtica i que també inclou la nova seu de l’Ajuntament a Cal Negre.

Latorre, que ha estat acompanyat per la diputada Rosa Pujol, ha estat rebut a la plaça de l’Església per l’alcalde Joan Gilart i per la resta de la corporació municipal, com també pel president del Consell Comarcal del Segrià, David Masot. Des d’allí s’han traslladat a l’edifici de Cal Negre, seu del nou Ajuntament, i han efectuat una visita a les instal·lacions.

A continuació han retornat a la plaça de l’Església, on s’ha desenvolupat l’acte inaugural, que ha comptat amb les intervencions de Jordi Latorre, Joan Gilart i de l’arquitecte municipal, Josep Lluís Puyalto, que ha ofert els detalls de l’actuació que s’ha dut a terme. L’acte, que era obert a tot el veïnat, també ha comptat amb l’actuació de l’Agrupació de Vent de l’Escola Municipal de Música d’Alpicat, a més de la presència de les pubilles i hereus del poble i de representants de les entitats i associacions, i s’ha fet una jornada de portes obertes per visitar l’edifici de Cal Negre, rehabilitat com a nova seu de l’Ajuntament.

La remodelació duta a terme al nucli històric representa una de les actuacions urbanístiques de més magnitud de la història d’Alpicat. S’han efectuat millores a les places 1 d’Octubre i Església, als carrers Major i del Raval, i a l’esplanada de l’edifici de La Unió. També s’han adequat els accessos a la plaça de l’Església i al carrer Lleida, i s’ha habilitat un pàrquing al carrer del Raval. La renovació del paviment i de les xarxes i serveis d’aigua i de clavegueram de la zona, així com el cablejat elèctric, han completat una actuació que també ha inclòs la rehabilitació de l’edifici històric de Cal Negre per reconvertir-lo en la nova seu de l’Ajuntament. L’actuació ha suposat una inversió d’1,5M€, dels quals 200.000€ han estat finançats per la Diputació de Lleida.

Per tot plegat, Jordi Latorre ha volgut felicitar Alpicat i el seu alcalde per una obra emblemàtica, i s’ha mostrat complagut per “veure com els municipis del nostre territori creixen i que ho fan a partir de la seva història i respectant les seves tradicions i ampliant els serveis per a la seva gent”. És per això que ha expressat la satisfacció de la Diputació per “poder col·laborar en projectes que fan que tinguem un territori amb futur”.

Per la seva part, Joan Gilart ha expressat la seva satisfacció per haver pogut culminar una obra que ha donat com a resultat un espai completament renovat al centre de la població i per la recuperació de Cal Negre, un edifici emblemàtic que ara tindrà un nou ús i que permetrà resoldre les mancances que plantejava l’anterior seu consistorial, que datava del 1962 i s’havia quedat petita i obsoleta.

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat