L’atleta medallista olímpic a Los Angeles’84, José Manuel Abascal, present a la tercera Milla Solidària del Secà de Sant Pere

Se celebrarà el divendres 28 de juny i donarà tota la recaptació a l’Associació Down Lleida

Coincidint amb l’inici de les festes del barri del Secà de Sant Pere de Lleida, el proper divendres 28 de juny se celebrarà la tercera edició de la Milla Solidària del Seca de Sant Pere, a favor de Down Lleida.

L’esperit solidari de la cursa es veurà traduït amb la recaptació dels 5 € de cada inscripció, que aniran destinats a aquesta associació amb seu al Secà de Sant Pere. En l’edició de l’any passat, es van recaptar 830 €.

La cursa ha estat presentada aquest dimarts a la sala de premsa de la Diputació de Lleida a càrrec del diputat en funcions Paco Cerdà, acompanyat del representant territorial d’Esports de la Generalitat a Lleida, Joan Segura; el president de l’Associació de Veïns del Secà, José Carreiro; i dels organitzadors Manel i Rafael Serrano.

Segons ha explicat Manel Serrano, les curses d’adults començaran a les 19.00 hores i les infantils –que seran gratuïtes-, a les 18.15 hores. També a les 18.50 tindrà lloc la cursa integradora d’Egoismo Positivo. Entre totes, els organitzadors esperen arribar als 300 atletes, superant la xifra d’inscrits de l’any passat. Enguany, l’organització ha posat èmfasi en augmentar el nombre d’inscripcions en les categories femenines.

La distància és de 1.609 metres, i els atletes hauran de fer dues voltes a un circuit de 804,5 metres, que els organitzadors han catalogat de molt ràpid. És una distància molt espectacular tant per als atletes com per al públic, que podem veure passar tres vegades els corredors.

Aquest any, com a novetat, hi ha un premi especial en categoria masculina i femenina pel rècord de la prova.

Rafael Serrano ha explicat que el gran reclam d’aquesta edició serà la presència del mític atleta Jose Manuel Abascal, medallista olímpic a Los Angeles’84, així com els millors atletes provincials i alguns dels millors de Catalunya.

Finalment, Paco Cerdà i Joan Segura han volgut emfatitzar en el caràcter solidari de la cursa i al fet que amb només tres edicions tingui una rebuda tan extraordinària com la que es preveu i que la qualitat dels atletes que participen sigui tan alta.

Lleida, 18 de juny de 2019

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.70.41.17
premsa@diputaciolleida.cat