L’Arxiu Històric de Lleida acull una exposició amb documents i manuscrits originals i fotografies de Guillem Viladot

viladot1

viladot2

viladot3

viladot4

Porta per títol ‘Guillem Viladot. Des del silenci del seu arxiu: 100 anys d’història’ i està organitzada pel mateix Arxiu Històric i la Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn; el director dels Serveis Territorials de Cultura, Albert Turull; la directora de l’Arxiu Històric de Lleida, Glòria Vilella; el director de ‘Lo Pardal’, Pau Minguet; la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Agramunt, Amanda Carmona, i la responsable del Servei d’Arxius Estudis i Informació de la Diputació, Teresa Ibars, han inaugurat aquest dilluns l’exposició ‘Guillem Viladot. Des del silenci del seu arxiu: 100 anys d’història’, organitzada pel mateix Arxiu Històric i la Diputació de Lleida, que restarà oberta a la Sala d’Arxius fins al 2 de desembre.

L’exposició neix arran del treball previ fet per Teresa Ibars, que ha inventariat i classificat la documentació de l’artista, a la Fundació Guillem Viladot, i comptarà amb dos activitats amb dates encara per determinar, com són la presentació de la reedició de part de Pagès Editors del llibre ‘Memòria de Riella’, que recull quatre títols: ‘Temps d’estrena’, ‘Els infants de Riella’, ‘La Gent i el Vent’  i ‘L’arrel de Panical’, amb el pròleg que ja va fer Josep Vallverdú l’any 1974, i una xerrada i música a càrrec de la mateixa Teresa Ibars i el músic Amat Baró.

Joan Talarn ha destacat durant la seva intervenció que “al marge del seu valor intrínsec, aquesta mostra exemplifica clarament la importància i el compromís de les administracions en la salvaguarda, preservació i difusió del patrimoni, tant el material (que és el potser més vistent) com l’immaterial”.

També ha recordat l’aportació de la Diputació a l’Any Viladot. “La catalogació d’uns documents que Viladot no treu de casa perquè hi ha una fundació que en té cura, d’aquest seu llegat, projectarà una nova mirada sobre el personatge, que complementarà i enriquirà la figura del gran escriptor que és, en Guillem Viladot, i que hem de continuar llegint”.

Els visitants podran gaudir de documents i manuscrits originals i fotografies de l’artístic, polièdric i indisciplinat Guillem Viladot, de Riella (Agramunt). Aquesta activitat se suma a les nombroses que s’han programat durant l’any per commemorar el centenari del naixement de Guillem Viladot.

Lleida, 10 d’octubre de 2022

 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat