L’arquitecte Rafael Moneo visita l’exposició “Arxiu Ramon Maria Puig 1964-2015” de l’IEI

Reñe_Visita_Moneo_004_SLI

Reñe_Visita_Moneo_002_SLI

Reñe_Visita_Moneo_001_SLI

La mostra forma part del conjunt d’activitats que el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya a Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) han organitzat per homenatjar la figura de l’arquitecte lleidatà Ramon Maria Puig

L’exposició “Arxiu Ramon Maria Puig 1964-2015” que acull la Sala Montsuar de l’IEI ha comptat aquest dijous amb la visita d’un dels arquitectes contemporanis més reconeguts: Rafael Moneo.

El també professor a l’Architecture Harvard Graduate School of Design, ha visitat aquest dijous l’exposició juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; de la directora de l’IEI, Montserrat Macià; del president del Col•legi d’Arquitectes de Catalunya a Lleida, Víctor Pérez-Pallarés, i del mateix Ramon Maria Puig.

Aquesta exposició forma part del conjunt d’activitats que el Col•legi d’Arquitectes de Catalunya a Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) han organitzat per homenatjar la figura de l’insigne arquitecte lleidatà Ramon Maria Puig.
Moneo és autor d’edificis com el Palau de Congressos i l’Auditori Kursaal de Sant Sebastià, el Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid, l’Auditori i l’edifici de l’Illa Diagonal de Barcelona, i d’altres internacionals com el Potsdamer Platz Hotel i l’Office Building de Berlín, la Biblioteca del Campus Arenberg de la Universitat KU Leuven a Lovaina (Bèlgica), l’Ajuntament d’Amsterdam o el Museu d’Art Modern i Arquitectura d’Estocolm.

Rafael Moneo és un dels arquitectes contemporanis més destacats, catedràtic d’arquitectura per la Universitat de Harvard i amb nombrosos premis a la seva trajectòria.

L’any 1992 Moneo va rebre la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts del Govern Espanyol i l’any 1993 és nomenat Doctor Honoris Causa per la Universitat de Lovaina. També és posseïdor de l’Arnold W. Brunner Memorial Prize d’Arquitectura, atorgat per l’Acadèmia Americana de les Arts i les Lletres; del Premi Príncep de Viana del Govern de Navarra, del Premi Schock d’Arts visuals d’Estocolm, el Premi Pritzker d’Arquitectura, de la Medalla d’Or de l’Acadèmia d’Arquitectura de França i la Medalla d’Or de la Unió Internacional d’Arquitectes, entre d’altres.

També és membre de les diferents acadèmies de Belles Arts de San Fernando de Madrid, de Sant Lluc de Roma, de la Reial Acadèmia Sueca de les Belles Arts, així com de l’Acadèmia de les Ciències, de les Arts i de les Lletres del País Basc i membre Honorífic de l’Institut Americà d’Arquitectes i del Reial Institut d’Arquitectes Britànics.

La visita de Moneo a Lleida es completarà aquesta tarda amb la conferència “Lo que se espera del arquitecto”, que l’arquitecte impartirà a la sala d’actes de Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya a Lleida.
Lleida, 10 de desembre de 2015

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat