L’ACM se suma a la petició de la Diputació de Lleida, a favor d’un major enduriment penal dels robatoris al camp

ORIjoan_rene_consell_nacional_acm_004_vr_editora_2_6131_0_1

ORIjoan_rene_consell_nacional_acm_001_vr_editora_2_6131_1

ORIjoan_rene_consell_nacional_acm_002_vr_editora_2_6131_2

ORIjoan_rene_consell_nacional_acm_003_vr_editora_2_6131_3

L’ACM se suma a la petició de la Diputació de Lleida, a favor d’un major enduriment penal dels robatoris al camp

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha instat els alcaldes de l’ACM que s’adhereixin a aquesta proposta d’enduriment de les penes i el president de l’ACM ha manifestat el seu suport absolut

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha aprofitat la celebració del Consell Nacional de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a la Diputació de Lleida per instar l’ACM a adherir-se a la proposta d’enduriment de les condemnes per robatoris agrícoles.

Reñé ha explicat que aquesta petició es fa en nom de la seixantena de municipis lleidatans que la setmana passada li van fer arribar un informe per combatre la reincidència en els robatoris en l’àmbit rural.

La proposta es basa en un informe de la Universitat de Lleida (UdL) que determina les mesures penals per prevenir la delinqüència en l’àmbit rural aprofitant la reforma del Codi Penal.

En declaracions als mitjans de comunicació, el president de la Diputació de Lleida ha indicat que “és un tema que preocupa molt als ajuntaments, agricultors i ramaders que pateixen aquests robatoris i aquesta nova tipificació del delicte ajudaria a reduir la reincidència i la sensació d’impunitat”.

“La receptivitat de l’ACM és absoluta perquè més enllà dels robatoris agraris que patim a les comarques lleidatanes, aquesta situació també es reprodueix a equipaments municipals”, ha afirmat Reñé.

A més de demanar la implicació de l’ACM, cal recordar que el proper ple de la Diputació de Lleida, que se celebra aquest dijous, inclourà a l’ordre del dia un punt d’adhesió a l’informe que proposa l’enduriment de les penes per furts al camp.

Per la seva part, el president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, ha assegurat que des de l’entitat donen un “ple i absolut suport a la Diputació de Lleida i a la seixantena de municipis en la proposta d’endurir les penes referents a robatoris”. També ha afegit que han demanat al Govern de la Generalitat i a les conselleries d’Agricultura, Justícia i Interior que se sumin a aquesta iniciativa.

L’ordre del dia del Consell Nacional de l’ACM, que ha acollit la Diputació de Lleida, també ha tractat altres aspectes com la moció sobre l’aturada definitiva i desmantellament del projecte Castor de suport als ajuntaments de les Terres de l’Ebre i una altra a favor de permetre polítiques de desenvolupament local i ocupació a l’administració local.

Lleida, 23 d’octubre de 2013
 

Per a més informació: www.diputaciolleida.cat
Telèfons de contacte: 973.24.92.00
premsa@diputaciolleida.cat